Sport

2013.07.12. 09:14

Veszprém Rally : Tanulni az egyetlen murvás hétvégén

ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna életében különleges és valamelyest szokatlan lesz az idei első osztályú bajnokság soron következő futama.

A Maximmun Racing Team kettőse ugyanis minden szempontból premier előtt áll. A páros ugyanis közös pályafutása során még egyetlen murvás versenyen sem állt rajthoz. Korábban a rallytúra sorozatban, és idén az ORB-ben is csupán aszfalton gyűjtötték a kilométereket és a jó helyezéseket, most viszont Veszprémben átesnek a murvás tűzkeresztségen is.- A hivatalos tesztnapot olyan érzésekkel zártam, mintha rallycrossoztam volna. Viszonylag keveset mentem, mert a pálya elég rossz állapotban volt, ettől függetlenül így is hasznos volt - fogalmazott a 20. Veszprém Rally előtt ifj. Kiss László.

- Murván egyáltalán nincs versenytapasztalatom, ezért rendkívül óvatosan fogalmazok a hétvége előtt. Az elsődleges célkitűzés most tényleg az, hogy beérjünk a célba, és tapasztalatokat szerezzünk. Az már most látszik, hogy egészen más ezen a burkolaton rallyzni, mint aszfalton. Az autót minden szempontból felkészítettük, de igyekeztünk mindezt a lehető legkevesebb ráfordítással megtenni. Négy murvarúgót szereltünk a teleszkópokra, ám ezen felül komolyabb változtatást nem végeztünk a Mitsubishin. Nem tartottuk kifizetődőnek, hiszen ezután Budapesten, Kassán és Pécsett is aszfalton autózunk majd.ifj. Kiss László hozzátette: a 145 versenykilométeren szeretnének valamelyest beletanulni az új közegbe, és hibamentesen végigmenni a szombati és a vasárnapi szakaszokon.

- Természetesen megnéztem a korábbi és az RSB által készült felvételeket is - folytatta ifj. Kiss László. - A hosszú gyorsaságit egy kicsit autógyilkosnak tartom, a vasárnapi, többször használt pályák viszont kiválóak. Mi viszont, még egyszer hangsúlyozom teljesen az ismeretlenbe vágunk bele. A legfontosabb, hogy élvezzük a murvás száguldást, és be tudjuk osztani az erőforrásunkat. Szeretnénk ott lenni a célban, méghozzá karcmentesen és jó élményekkel. A többit csak ezek után nézzük, hiszen a kategóriában nagyon sokat megélt, kiváló pilótával kell felvennünk a versenyt. Nekik Veszprémmel kapcsolatban jóval több az emlékük és az élményük. De hát... Nekünk is el kell kezdeni valahol.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!