Sport

2012.12.11. 13:25

Két ifjú füredi is év játékosa lett

Balatonfüred - Nagy megtiszteltetés érte a balatonfüredi kézilabdacsapat utánpótlásnevelését: a szövetség választása alapján az év legjobb junior és ifjúsági játékosát egyaránt a tóparti egyesület adja.

Horváth Gábor

A jövő - legalábbis ami a játékosanyagot illeti - biztosított a Balatonfüredi KSE-nél - ezt az eredmények mellett mi sem bizonyítja jobban, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség a csapat két ifjú tehetségét is kitüntette a közelmúltban.

Az átlövő Zdolik Bence a 2012-es év junior, a szélső Hornyák Péter pedig az esztendő ifjúsági játékosa cím büszke tulajdonosa.

- Nem igazán foglalkoztam a díjjal, persze örültem, amikor kiderült, hogy én kaptam, azonban nem gondolom, hogy túl nagy jelentősége lenne. Visszatekintve, jól kezdtem az évet, azzal az időszakkal elégedett vagyok, de a legutóbbi mérkőzések nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna - mondta el Zdolik Bence. A jelenleg combizomszakadással küszködő átlövő két és fél éve, 18 esztendősen került Balatonfüredre.

A tehetségét utánpótláscsapatok mellett a felnőtt együttesben is egyre többször bizonyító kézilabdázó annak idején Békéscsabáról költözött a Balaton partjára.

- A legmagasabb szintre szeretnék eljutni, ezen dolgozom. Fejben mindenképpen javulnom kell, a koncentrációval ugyanis még gyakran akadnak problémáim. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a legjobbak közé kerülhessek - jelentette ki.

Zdolik Bence két és fél éve kézilabdázik a Balatonfüredi KSE színeiben. A juniorválogatott játékos idővel szeretne a felnőtt nemzeti csapatba is bekerülni (Fotó: Gáspár Gábor)

Klubtársa, Hornyák Péter hozzá hasonlóan egyre több szerepet kap a Balaton-partiak első csapatában, amely rutinos játékosai mellett bátran építhet fiatal tehetségeire (Fotó: Gáspár Gábor)

Hornyák Péter második éve kézilabdázik Füreden, a nádudvari származású játékos Győr és Dunaújváros érintésével érkezett a városba.

- Nem tudtam, hogy jelölt vagyok a címre, a hírről is csak az interneten értesültem. Meglepett és jólesett  reagált érdeklődésünkre Hornyák.

A 17 esztendős szélső az előző idényben juniorbajnoki címet ünnepelhetett, bemutatkozhatott a felnőtteknél, ebben a szezonban pedig még több alkalma van a bizonyításra, Tombor Csaba sérülése miatt ugyanis sok szerep jut neki a pályán.

- Élvezem, hogy az első csapatban szerepelhetek, sokat tanulhatok tőlük és tényleg segítenek mindenben, amiben tudnak. Természetesen jónéhány dologban kell még fejlődnöm, elsősorban védekezésben, de a ziccerek kihasználásában is van még mit javulni.

 

Sportág iránt érdeklődőket keresnek

Toborzót tart a Balatonfüredi KSE december 20-án, csütörtökön 1996-ban és azután született fiúknak a város sportcsarnokában. Az esemény 16 órakor kezdődik, a szervezők kérik, az érdeklődő fiatalok sportfeleszerelést hozzanak magukkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!