Nem sikerült jól a rajt

2024.07.28. 21:59

Tizenegyesgóllal kapott ki az FC Ajka

A labdarúgó NB II nyitófordulójában hiába kezdett lendületesen az Ajka a Szentlőrinc ellen, korán hátrányba került, amire nem tudott válaszolni Schindler Szabolcs legénysége.

Balogh Dávid

FC Ajka-Szentlőrinc 0-1 (0-1)

Ajka, 1000 néző. V.: Derdák M.

FC Ajka: Horváth D. – Kitl (Bobál G., 46.), Tar, Frák, Kovács N. – Csizmadia (Horváth P., 78.), Tóth G. (Jagodics B., 69.) – Sejben, Pantovic (Szarka Á., 69.), Zsolnai R. – Borsos F. (Major G., 64.). Edző: Schindler Szabolcs.

Szentlőrinc: Gyurján M. – Szekszárdi, Dinnyés, Keresztes, Stifter – Kesztyűs, Medgyesi (Hleba, 73.) Rab – Nagy R. (Tarcson, 73.), Tóth-Gábor, Helesh (Hajdú R., 73.). Edző: Waltner Róbert.

Nem bírtak a zöld mezes ajkaiak az újonccal
Fotó: Gyarmati László / Napló

Lendületes rajtot vettek a hazaiak, azonban nem sikerült a kapuba juttatniuk a labdát. A vendégek a félidő derekán (27. perc) egy ártalmatlan szituációt követően büntetőhöz jutottak, amit Tóth-Gábor Kristóf magabiztosan értékesített, 0-1. A folytatásban a csapatokat pontatlanság jellemezte, és kevés helyzet. 

Fordulást követően rátettek egy lapáttal a csapatok, több helyzetet láthattak a nézők, de nem voltak túlságosan izgalmas pillanatok a pályán. Több esetben is Horváth Dániel tartotta életben az ajkai reményeket a bravúrjaival. A mérkőzés végéhez közeledve egyre parázsabbá, keményebbé vált a játék - végül a szervezetten futballozó Szentlőrinc - ha némi szerencsével is - de három ponttal távozott a sok helyzetet kihagyó Ajka otthonából.

Waltner Róbert: – Nem volt egyszerű mérkőzés. Büszke vagyok a csapatomra, mert mindent megtett a győzelem érdekében. A keretünk most állt össze a felkészülés végére, így csak 10 napot tudtuk a taktikát gyakorolni. A védekezésünk jó volt, de a támadásépítésekben még sokat kell fejlődnünk. 

Schindler Szabolcs: – Azt kaptuk amire számítottunk. Jól kezdtük a mérkőzést, az első negyedórában több lehetőségünk is volt ennek ellenére kaptunk egy elkerülhető gólt. A második játékrészben próbáltunk változtatni, de sajnos nem sikerült betalálni, pedig megvoltak a helyzeteink.

Az FC Ajka így vereséggel kezdte az új idényt. A bakonyiak legközelebb Békéscsabán lépnek pályára vasárnap este. 



 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában