Sport

2012.08.22. 06:07

Kilencvenkettő pilóta startolt

Nyirád - Kilenc magyar pilóta mellett a kontinens tizenöt országából érkeztek versenyzők a autókrossz Európa-bajnoki futamra. A nyirádi motorsportarénában száguldoztak a négykerekűek.

Novothny Ottó

A szervezők négy kategóriában hirdettek eredményt. A legnépesebb mezőnyt a buggy 1600-as csoport mutatta, ők harmincheten indultak harcba a jobb helyezések reményében.

A szuper buggy, a junior buggy és a touring szakágakban óriási harcot vívott egymással a magyar, cseh, orosz, litván, holland, olasz, német, luxemburgi, francia, lett, belga, szlovák, osztrák, svájci, ukrán és szlovén versenyző.

A hazai szurkolók szomorúan tudták meg, hogy Kárai Tamás, a címvédő technikai problémák miatt nem tudott kiállni a végső csatára, így meg kellett elégednie a kilencedik hellyel.

Ugyanakkor ebben a kategóriában honfitársa, Luigi a második helyről indult és ott is zárt. Ez bravúr , hiszen a pilóta élete első autókrosszfutamán állt a startvonalra. A győztes francia Fejfar az összetettben is átvette a vezetést Káraitól.

Érdekesség, hogy a B-döntőben a hetvenesztendős Emődi János mutatta meg a fiataloknak, hogy még számolni kell vele, a tizenkettedik helyen ért célba.

A juniorok között Klenáncz Szabolcs szakszerűen és szépen vezetett, a jutalma harmadik hely volt.

A buggy 1600-as mezőnyben a junior Európa-bajnok Szabó Krisztián lepte meg riválisait: a B-döntőbe a harmadik helyen jutott be, ahol nyerni tudott, így a legjobbak között is ott volt a rajtkockákon. Hetedik helye értékes.

Szuper buggyban német siker született, itt Tóth Richárd volt a legjobb magyar, huszonharmadik lett.
Végeredmény, touring: 1. Fejfar (francia), 2. Lugi, 3. Demkin (orosz), ...7. Vass, 9. Kárai. Buggy 1600: 1. Anacleto, 2. Tafani (franciák), 3. Musil (cseh), ...7. Szabó, ...21. Ábrahám, ...23. Zámbó. Szuper buggy: 1. Stubbe (német), 2. Hanák (cseh), 3. Rosmalen (holland), ...23. Tóth. Junior: 1. Kubicek, 2. Roucka (csehek), 3. Klenáncz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!