Somlóvásárhely

2016.11.16. 17:10

Összefogással csatornáznak három faluban

A község a közeli Somlószőlőssel és a szomszédos Somlójenővel konzorciumot hoz létre a szennyvízhálózat kiépítésére, tudtuk meg Marton Zsolt polgármestertől.

Tisler Anna

A beruházást önerőből nem tudják megoldani, a pályázatok beadásához legalább 2000 fős lakosságszám szükséges. A három községben együtt 2200 lakos él, így megfelelnek a feltételeknek.

Marton Zsolt, Somlóvásárhely polgármestere Fotó: Tisler Anna

Közülük a legnépesebb Somlóvásárhely az 1208 lakosával. A tisztítót Somlójenő határában építik.

Somlóvásárhelyre hamarosan egy műanyagipari vállalkozás települ, az önkormányzattal már tárgyalnak egy épület megvásárlásáról. Az új munkáltató több embert foglalkoztat, azonkívül iparűzési adót is fizet. Pályázatok segítségével tervezik a művelődési ház, az orvosi rendelő és az önkormányzati hivatal felújítását, pályáznak turisztikai fejlesztésre. A Somlónak egyre jobb a híre az országban. Az érdeklődőket programok várják, többek között az egész napos kulturális rendezvény, a juhfark fesztivál. Szeretnének több rendezvényt, hogy a borfogyasztók ismerjék meg a hegyet, annak történetét, a műemlékeket. A térségben több nagy borászat működik, így a közelben lakóknak biztosítanak munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!