Rendőrségi

2015.06.02. 06:28

Végiglopták az országot Szombathelytől Nyíregyházáig

A Veszprémi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat azokkal a 38, 36 és 33 éves – egymással rokoni kapcsolatban álló – nőkkel szemben, akik a 2013 decembere és a 2014 júniusa közötti időszakban az ország településeit járták, hogy idős emberektől különböző értéktárgyakat, készpénzt tulajdonítsanak el.

A vádiratban foglaltak szerint az elkövetők egymással, illetve esetenként más – a nyomozás során ismeretlenül maradt – társaikkal együtt követték el a bűncselekményeket, azokat előre megtervezték, módszerüket begyakorolták, és a megvalósításukhoz a szerepeket előre felosztották.

A vádlottak a terhükre rótt bűncselekményeket Veszprémben, Zircen, Pápán, Várpalotán, Ajkán, Nagykanizsán, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Szombathelyen, Szigetszentmiklóson, Oroszlányban, Székesfehérváron követték el.

A társasházakban élő sértettekhez számos esetben azzal az ürüggyel csengettek be, hogy a ház egyik lakóját keresik, de nincs otthon és üzenetet szeretnének neki hagyni, amihez papírt és ceruzát kértek. Mindeközben követték a sértettet, annak figyelmét az üzenetírással, víz kérésével, mosdóhasználattal elterelték, a lakásba besurranó társuk pedig a különböző értékeket ezalatt összeszedte. Előfordult továbbá, hogy eladó lakás vagy kiadó albérlet után érdeklődve, szintén arra hivatkozva, hogy üzenetet szeretnének hagyni, jutottak be, vagy próbáltak bejutni a sértettek lakásaiba.

Az elkövetők a sértettektől jellemzően ékszereket és készpénzt tulajdonítottak el, de volt, hogy a szekrényben tartott, pénzt, iratokat tartalmazó, lakattal lezárt dobozt vitték magukkal.

Címkék#tolvaj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!