Rendőrségi

2015.08.27. 13:26

Tüzet nyitott a kutyákra a lakóházak között

Várpalota - Gyermekek közvetlen közelében kezdett lövöldözni kutyákra egy középkorú szerda este a várpalotai Ady-lakótelepen.

Szabó Péter Dániel

A Szabolcska Mihály utcában lakó Dobai Zsolt maga is látta az esetet, hiszen gyermekei is ott játszottak barátaikkal. – A lakótelep végén, a fenyves erdő közelében van egy terület, amelyet sokan kutyafuttatóként használnak. Ide érkezett tegnap kiskutyájával egy középkorú hölgy. A fiaim elmondás szerint – akik néhány méterre játszottak az esettől – a nő nagyon megijedt, amikor nagyobb testű kutyák közeledtek feléjük. Az övtáskájából ezért elővett egy flóbert pisztolyt, s lövöldözni kezdett a négylábúakra. Szerencsére nem talált el senkit. A házak között óriási hangja volt a lövéseknek,a gyerekek is nagyon megrémültek. A hölgy közben hangosan káromkodott is, s azt mondogatta, hogy neki engedélye van a pisztolyra, amelyben reáadásul vaktöltények vannak – mondta el a Naplónak Dobai Zsolt, aki a történtek után maga hívta ki a várpalotai rendőröket.

A Szabolcska Mihály utcai füves terület Várpalotán. Itt történt a lövöldözés
Google Maps

– Miután a nagyobb kutyák elfutottak, a hölgy a fenyves erdő felé indult, ott találták meg a helyszínre érkező járőrök – tette hozzá Zsolt, aki megjegyezte, nagy felelőtlenségnek tartja, hogy valaki a téren játszó gyermekektől alig pár méterre kezd el lövöldözni egy pisztollyal.

Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, a Várpalotai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt. Az eset körülményeit, valamint a jogos védelmi helyzet fennállását az eljárás során tisztázza a rendőrség. Az ebbel kapcsolatban elkövetett szabálysértés ügyében a kormányhivatal járási hivatala rendelkezik hatáskörrel – olvasható a VRMK Naplóhoz eljuttatott közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!