Rendőrségi

2016.03.17. 06:51

Akár az akciófilmekben, elmenekült az igazoltatás elől - Rendőr is megsérült a hajnali autós üldözésnél

Veszprém - Négy rendőrautó összetört csütörtök reggel Veszprémben, amikor több tíz kilométeres üldözés után megállítottak egy fiatalembert.

Kovács Erika

Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény, így közúti veszélyeztetés bűntette miatt a rendőrség nyomozást, szemlét végzett. A szóvivő hozzátette, a nyomozás folytatása a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség hatáskörébe tartozik.

Gulyás Ildikó megyei főügyészségi sajtószóvivő
Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

A rendelkezésre álló adatok szerint a rendőrök Balatonfüreden igazoltatni akarták az elkövetőt, aki ennek nem tett eleget, a helyszínről elmenekült. Ezután a lakott területen is nagy sebességgel - volt, ahol óránként 140 kilométer/órával - közlekedő férfit, hogy megállítsák, több tíz kilométeren át üldözték. Ennek során Veszprémben a Balatonalmádi felől bevezető úton két rendőrségi gépkocsival útzárat képeztek. A férfi az útzárnál megállt, s amikor az őt igazoltatni akaró rendőr az autójába behajolt, a férfi az útzárat áttörve elindult, miközben a rendőr a felsőtestével továbbra is a járműben volt.

A rendőr a járműből kijutott és könnyebb sérüléseket szenvedett. Az üldözött autóst végül a Veszprémet elkerülő külső útgyűrűn három rendőrségi gépkocsival állították meg, a járművekben anyagi kár keletkezett. Az elkövetőt a rendőrség ügyészi utasításra őrizetbe vette – közölte Gulyás Ildikó megyei főügyészségi sajtószóvivő.

Megtudtuk, az elkövető Balatonalmádiban él, megkerestük azt a házat, ahol lakik. Egy asszony jött ki az udvarra, és a történteket érintő érdeklődésünkre azt mondta, nem akar beszélni semmiről. 


– Értelmes, rendes gyerek, csak nagyon sarkos és kimért, bizonyosan jót tett volna neki a társaság – ezt már egy helybeli asszony közölte a fiatalemberről. Az emberek nevük mellőzésével elmondták még, a férfi tudomásuk szerint mérnök, otthon dolgozott, arról is beszélt nekik nemrég, hogy nemsokára munkahelye lesz.

Egy férfi azt mondta, többször találkozott vele, de ő többnyire zavartnak, bizonytalannak látta, többször kötözködött is vele. Ő úgy tudta, hogy korábban volt már rendőrségi ügye, de a részletekre nem emlékezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!