Rendőrségi

2013.07.29. 15:56

Lövöldözés és autós üldözés a tagyoni éjszakában

Tagyon - Meg nem erősített információink szerint kedden hajnalban egy Zánkáról induló gépkocsit kezdett követni civil gépkocsival egy ottani polgárőr és szolgálaton kívüli rendőr.

Tóth B. Zsuzsa

Ugyanis a két férfinek valami ok miatt gyanús volt az autóba beszálló két fiatal hölgy. Az első gépkocsiban ülők észrevették, hogy követi őket egy másik autó a sötét éjszakában, megijedtek és Nagyvázsony irányába menekülve egy tagyoni ház udvarában kötöttek ki, a zárt kapun át. Tovább akartak menekülni, de addigra utólérte őket a másik autó, amelyből a rendőr két lövést adott le a hölgyek kocsijára, hogy azzal ne tudjanak tovább menekülni. A lányok a helyszínen maradtak, szerencsére senki sem sérült meg. Az esetről a rendőrség nem adott információt lapunknak, arra hivatkoztak, hogy azt az ügyészség vizsgálja. A tagyoni polgármestert, Steierlein Istvánt szintén megkérdeztük, ő azonban pontos ismeretek hiányára hivatkozva nem tudott nyilatkozni lapunknak.

Dr. Gulyás Ildikó a megyei főügyészség szóvivője semmilyen információt nem közölt az üggyel kapcsoltaban, csupán annyit mondott, hogy a helyszíni szemle kedden délután is tart.

Zánka környékén mindenki az éjszakai lövöldözésről beszél, ott az a hír járja, hogy a lányok eltévedtek, és megálltak tájékozódni, amikor a civil rendőrök üldözőbe vették őket.



Bővebb tájékoztatást későbbre ígért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!