Rendőrségi

2015.06.24. 16:29

Kábítószer-terjesztőt fogtak el, drogot és éles lőszert találtak

Zirc – Negyvenhat gramm kábítószergyanús anyagot és éles lőszereket is találtak a hét eleji házkutatások során a veszprémi és zirci rendőrök.

Heffler Péter

Nyolc gyanúsítottja van annak a kábítószerügynek, melyben egy korábbi igazoltatás alapján kezdett nyomozni a zirci rendőrség. Zirc és környékén több helyen is házkutatást tartottak a rendőrök, adott tájékoztatást Hebling Ernő rendőr alezredes, a Zirci Rendőrőrs parancsnokhelyettese és a Veszprémi Rendőrkapitányság Vagyon-és Gazdaságvédelmi Alosztályának vezetője.

Már beszámoltunk róla, hogy a Veszprémi Rendőrkapitányság még januárban indított nagy erejű nyomozást kábítószer-terjesztők ellen, melynek szálai később egészen Budapestre, és többek között közel nyolcszáz extasy tabletta nyomára vezettek.

Hétfőn és kedden kora reggel, egy május eleji igazoltatásból induló nyomozás keretein belül összesen negyvenegy rendőr vett részt abban az akcióban, melynek a célja a Zirc és környéki települések kábítószer-terjesztőinek és fogyasztóinak felkutatása volt.

- A két nap alatt összesen tizenhárom helyszínen tartottunk házkutatást és tizenkét főt állítottunk elő, akik közül öt főt gyanúsítottként hallgattunk ki - mondta Hebling Ernő rendőr alezredes, majd hozzátette, hogy korábbról még három főt gyanúsítanak az ügyben.

- Mindegyikük beismerő vallomást tett. Egy főt őrizetbe vettünk, kettőt pedig terjesztéssel gyanúsítunk. A három helyszínen összesen negyvenhat gramm kábítószer-gyanús anyagot találtunk, illetve 22-es éles lőszereket foglaltunk le - tette hozzá Hebling Ernő, aki elárulta, hogy az ügyben még továbbra is folyik a nyomozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!