Rendőrségi

2016.09.13. 19:55

Biztos úr, biztonságos? - Átfogó ellenőrzés a megye közútjain

Körkép - A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságnál megkeresésünkre elmondták, hogy szeptember 13. és szeptember 15. között egy átfogó európai ellenőrzés részeként a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik Veszprém megye útjain.

Heffler Péter

A rendőrök a TISPOL Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján a közlekedési akció keretében fokozott figyelmet fordítanak a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére. A rendőrségnél hozzátették, hogy erre azért van szükség, mert a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

Kelemen Gyula főtörzsőrmester igazoltat. Elsősorban a passzív biztonsági eszközöket ellenőrzik Fotó: Balogh Ákos

A programról megtudtuk, hogy keretein belül egy évben kétszer hajtanak végre ellenőrzést, melynek során a TISPOL-tagállamok rendőri erői - így a magyar rendőrség is - a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a közlekedők biztonságának szavatolása érdekében a passzív biztonsági eszközök használatát fokozottan ellenőrzik Európa közútjain.

Az ellenőrzési program részeként szerdán 12.45-14.30 között Veszprémben a Házgyári úton (az Opel Marsal előtt) biztonságiöv-szimulátort is telepít a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!