Rendőrségi

2015.05.04. 09:36

Balesetet okozott, majd továbbhajtott egy autó Bándnál - Szemtanúkat keres a rendőrség

A Veszprémi Rendőrkapitányság az állampolgárok segítségét kéri.

A Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 19010/451/2015. bűnügyi számon eljárást folytat közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen személlyel szemben.

Egy ismeretlen személy az általa vezetett, vélhetően bordó színű, kombi kialakítású, régi Ford Escort típusú személygépkocsival közlekedett Bánd külterületén a 8-as számú főúton. A Ford a 63-64. kilométerszelvény közötti szakaszon Herend irányából Veszprém felé tartott a belső forgalmi sávban. A külső sávban vele azonos irányba haladt egy férfi, az általa vezetett fehér színű, Volkswagen Golf típusú személygépkocsival. Amikor a Ford vezetője a külső sávban haladó Volkswagen gépkocsi mellé ért, a bordó színű jármű ismeretlen vezetője autóját hirtelen kormánymozdulattal szándékosan a másik gépkocsi felé irányította.

Az ismeretlen személygépkocsi vezetőjének magatartása miatt a Volkswagen vezetője járművét hirtelen mozdulattal jobbra kormányozta, ennek következtében az úttestről jobb első kerekével a murvás padkára letért, majd onnan hirtelen kormánymozdulattal balra irányította járművét. A Volkswagen az úttesten keresztül sodródva az autó jobb elejével, majd jobb hátsó részével az útpályákat elválasztó szalagkorlátnak ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A Ford vezetője a helyszínt megállás nélkül elhagyta, meg sem győződve arról, hogy történt-e személyi sérülés.

A Veszprémi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a balesetet látta, vagy annak körülményeivel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06/88/428-022/1012-es telefonszámot (hétfő-csütörtök: 8-16 óra között, péntek: 8-13 óra között), vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható 06/80/555-111-es zöld számán (hétfő-csütörtök: 8-16 óra között, péntek: 8-13 óra között), illetve a nap 24 órájában elérhető 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén! Segítségüket köszönjük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!