2015.04.22. 15:31
Szabolcsi káposztás borda recept
Olvasónk Berei Ferencné receptje
Hozzávalók:
2,5 kg sertéskaraj
1,5 kg alma
1,5 kg savanyú káposzta
2 nagy fej vöröshagyma
1-2 evőkanál cukor
2 pohár száraz fehérbor
10 dkg zsír
só
bors
3 szem szegfűszeg
Elkészítés
A húst kicsontozzuk és felszeleteljük. A káposztát szükség szerint átmossuk, és ízlés szerint cukorral, borssal fűszerezve fedő alatt félpuhára pároljuk. Az almákat megmossuk, és negyedekbe vágjuk. A hússzeleteket forró zsírban hirtelen átsütjük. Nagy tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük a káposztát, szorosan egymás mellé ráhelyezzük a kisült hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd elosztjuk rajta a negyedekbe vágott almát. Megszórjuk a porrá őrölt szegfűszeggel, csipet sóval és cukorral, leöntjük a fehérborral, és lefedjük. Forró sütőben sütjük egy órát közepes lángon, végül a fedőt levéve erős tűznél 10 percig sütjük.