Receptek

2015.06.21. 08:25

A méteres kalács receptje

Várjuk olvasóink receptjeit. A beérkezettek közül most Kovácsné Perger Katalin Méteres kalácsának receptjét közöljük.

A piskótához 6 tojásból 39 dkg porcukorral, 39 dkg rétesliszttel, 15 evőkanál meleg vízzel, 10 evőkanál étolajjal, 1 sütőporral, 2 evőkanál cukrozatlan kakaóporral, 2 evőkanál meleg vízzel sima és kakaós tésztát sütünk őzgerinc formában. A krémhez 1 puncs pudingportból pudingot főzünk 2 dl tejjel. Ha kihűlt, belekeverünk 25 dkg margarint, 20 dkg porcukrot, 0,5 dl rumot. A két tésztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és azokat tálcára rakjuk váltakozva, de mindegyiket megkenve a krémmel. A tetejére mázat készítünk. Öt evőkanál cukrozatlan kakaóport ugyanennyi vízzel felfőzünk, majd a tűzről levéve 10 dkg fagyos vajat keverünk bele. Hagyjuk majdnem teljesen kihűlni, majd óvatosan vonjuk be vele az őzgerinceket. Szeletelni ferdén kell, mert így lesz csíkos a sütemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!