2017.04.02. 11:30
Sütés nélkül is - Töltött ostya diós-kávésan
Zirc - Baumann Ernőné szeret sütni, finomságaival gyakran megörvendezteti családját. Kedveli a sütés nélkül elkészíthető édességeket is, ezek egyike a töltött ostya. Finom, kiadós, elkészítése nem igényel sok időt.
Gyorsan is készíthetünk finomságokat szeretteinknek.
Elkészítés:
A dió felét ledaráljuk, a másik felét apróra vágjuk. A cukrot aranybarnára pirítjuk, belekeverjük a diót és a kávét. Levesszük a tűzről és óvatosan, nehogy összecsomósodjon, hozzáadjuk a tojást, majd a vajat. Az egyik lapot megkenjük a masszával, a másikat ráhelyezzük a tetejére és gyengén lepréseljük, kis ideig állni hagyjuk. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.Hozzávalók: 15 dkg dió, 15 dkg kristálycukor, 1 evőkanál feketekávé, 1 tojás, 1 dkg vaj, 2 db ostyalap
Fotó: Müller Anikó Hanga
Baumann-né Gyöngyi egyik kedvence a töltött ostya
Fotó: Müller Anikó Hanga
A Napló Konyhája várja a további fényképes recepteket a [email protected] címre.