Raposka

2017.07.12. 15:07

700 éves a falu - A hétvégi programra várják az elszármazottakat Raposkán

RAPOSKA - A „700 éves Raposka” Jubileumi Ünnepi Napok rendezvénysorozatát július 14-e és 16-a között tartják a kultúrháznál.

Tóth B. Zsuzsa

Az első napon 18.30-kor lesz a megnyitó, Bolla Albert polgármester után ünnepi köszöntőt mond Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke. A kitüntetések átadását követően Hangodi László történész, a „700 éves Raposka” című könyvét mutatják be, pohárköszöntőt Rig Lajos országgyűlési képviselő mond.

Július 15-én fogadják az elszármazottakat, a zenés ébresztőt felvonulás, falubejárás követi huszárkísérettel. 10 órakor felavatják a Szent István-szobrot, Vecsei János alkotását. A szobrot Cséry Gergő plébános áldja meg, az emlékműsorban filmet vetítenek, beszélgetés lesz az elszármazottakkal a kultúrházban.

A faluebéd után a Nyírettyű együttes ad koncertet, majd kulturális műsor vár mindenkit. Kitáncolják a májusfát, bemutatkozik a Raposkai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, 20 órakor a Happy Dixieland Band ad koncertet. Vasárnap 10 órakor ünnepi szentmisét tartanak a templomban. A programok ideje alatt helytörténeti kiállítást rendeznek a kultúrház kistermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!