Púder Nélkül

2016.02.11. 09:16

Körmére néztünk a divatnak

Világos, púder színek, lekerekített formák, és zselélakk – a körmöknek is beköszöntött a tavasz!

Sebestyén Lilla

Búcsút mondhatunk az ünnepi vörösnek, és a tél sötét árnyalatainak, a meleg napfénnyel együtt ugyanis megérkeztek a tavasz ellenállhatatlan, vidám színei: türkizkék, élénk piros, halvány rózsaszín, lila és visszafogott bézs.

– A műköröm – mára – kevésbé divatos. Sokkal szebb, természetesebb hatást érhetünk el egy tartós lakkozással, vagy egy géllakkal. Utóbbi két-három hétig is mutatós marad, nem karcolódik, nem törik le. Ráadásul, most már létezik olyan erősítő, hypoallergén lakk, mely oldható, vagyis nem kell reszelni a köröm felületét, így az kevésbé roncsolódik – magyarázza Rankovics Adrienn manikűrös, aki azt is hozzáteszi: a géllak azoknak is jó megoldást jelenthet, akiknek, gyenge, vékony, töredező körmeik vannak, alatta ugyanis szépen megnő a szaruréteg és erősödhet is a köröm, arról nem is beszélve, amennyiben ezt kérjük manikűrösünktől, sokkal rövidebb idő alatt lesznek gyönyörűek körmeink.

Fotó: Sebestyén Lilla

Ahogy a műköröm hódító hadjárata, úgy a hosszú, hegyes „karmok” ideje is lejárt, vagy legalábbis nem divatosak.

– Már egy jó ideje a rövidebb, lekerekített, ovális vagy mandula formájú körmök számítanak trendinek és ez idén tavasszal sem fog változni. Szintén egyre kevésbé népszerű a téglalapforma, viszont a klasszikus, francia lakkozás (felül átlátszó, alul fehér) továbbra is az egyik legkedveltebb – mondta el Adrienn, aki a különböző, formai megoldások mellett, a jelenlegi díszítési, mintázási technikák sokszínűségét is dicséri. Mint, mondja, ma már egyáltalán nem rendhagyó, ha a kéz vagy éppen láb körmeit, más színekkel, mintákkal díszítik a szakemberek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!