Púder Nélkül

2016.01.25. 10:31

Ez alapján válasszon női fitness ruhát! (x)

Az egészséges életmód témájával egyre gyakrabban találkozni, s az ennek szerves részét képező rendszeres testmozgás előnyeivel is mind többen tisztában vannak. Míg egykoron legtöbben kizárólag a súlyfelesleg leadása miatt döntöttek a sportolás miatt, addig mára előtérbe került annak szerepe az egészségmegőrzésben.

A keringési rendszerre, a laborértékekre, a testsúlyra és a kedélyállapotra egyaránt jótékony hatással van a mozgás, és a mindennapi stressz kezelése kapcsán is bizonyított a mozgás. A kényelem érdekében azonban korántsem mindegy, milyen ruhát húzunk az edzés előtt. Az otto.hu most összegyűjtött néhány hasznos tanácsot, melyeket érdemes szem előtt tartani női fitness ruházat választás alkalmával.


Fotó: otto.hu / divat

Egészséges pamut alapanyag

Sportolás alkalmával különösen fontos, hogy olyan alapanyagból készülő női fitness ruházat mellett döntsünk, amely elvezeti az izzadságot. Ez nem csak a komfortérzet miatt lényeges, hanem télen a szabadban történő edzés során a megfázás elkerülése végett is. A pamut trikók, jogging nadrágok éppen úgy remek választásnak bizonyulnak, mint az elöl cipzáras kapucnis felsők.

Sportmelltartó a feszes keblekért

A hölgyek számára van egy alapdarab, amely kebelmérettől függetlenül nem hiányozhat a ruhatárból. Ez pedig nem más, mint a sportmelltartó. Ajánlott minőségi darabot választani, mely hosszú időn keresztül szolgálja majd a kényelmet. Ha próbált már sportmelltartó nélkül futni, és a B kosárméretnél kissé nagyobbal rendelkezik, akkor pontosan tudja, hogy nem csak kellemetlen, de fájdalmas is lehet a gravitáció keblekre gyakorolt hatása. Edzésformától függetlenül fontos azonban, hogy sportmelltartót viseljen a trikó vagy a póló alatt, ráadásul kisebb keblekkel is ajánlott a ruhadarab.

Futócipő a boka és a térdek egészségéért

A futás rendkívül kedvelt mozgásforma, ugyanis akár rövid idő alatt is teljesen átmozgatja a testet. A has átpucolásával a csípő és a has területén lerakódott feleslegtől is sikerülhet segítségével megszabadulni, ráadásul a szervezet általános egészségi állapota is meghálálja az odafigyelést. Ha a konditermi futás helyett a szabadban történő mozgást választaná, akkor a megfelelő ruházatról mindenképpen gondoskodnia kell a megfázás elkerülése végett. Ami azonban még ennél is fontosabb, az egy jó futócipő. A kezdeti befektetéssel akár hosszú éveken át minőségi lábbelivel indulhat majd saját rekordjainak megdöntésére. A boka sérüléseit is elkerülhet, ha megfelelő futócipő áll rendelkezésére.

Jogging nadrág bármilyen mozgáshoz

Ha nem kedveli a rövidnadrágot, vagy a szabadban a hőmérséklet ennél kissé melegebbet kíván meg, akkor a jogging nadrággal biztosan nem lőhet mellé. A hagyományos sötét női fitness ruházat árnyalatok mellett ma már a rendkívül színes, feltűnő darabok is megtalálhatóak a kínálatban, amelyek egyszerre kényelmesek, praktikusak és ugyanakkor nagyon trendik is. A jogging nadrág egyébként otthoni viseletre is igazán kényelmes, így ha rálelt a megfelelő márkára, megéri többet is beszerezni belőle.

Túrabakancsok és edzőcipők szabadtéri programokhoz

A szabadban töltött időben a sport mellett kirándulással, természetjárással is sokat tehetünk a szervezet egészségéért. A túrabakancsok speciális kialakításuknak köszönhetően hosszú túrák és változó időjárási viszonyok között is megállják a helyüket. A futócipő helyett szabadtéri programokhoz választhatunk divatos színű edzőcipőket is, amelyek megfelelő stabilitást biztosítanak a bokának, védve ezzel az esetleges sérülésektől. Női fitness ruházat választás alkalmával ne feledkezzen meg a lábbeliről sem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!