Programok

2015.11.23. 13:24

Programok, rendezvények Veszprém megyében november 23-tól

Veszprém megye - Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények november 23-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

DECEMBER 24.

Karácsonyi darab

Ajka - Gyermekek mutatnak be pásztorjátékot december 24-én délután negyed öttől a Jézus Szíve Plébánián és december 25-én délelőtt tizenegy órától a tósokberéndi Szent István Király-templomban.

DECEMBER 20.

Betlehem

Devecser -Ünnepi műsort mutatnak be az általános iskolások december 20-án délután negyed öttől a városi betlehemnél. A színdarabban közreműködik az óvodapedagógusok kórusa.

DECEMBER 17.

Együtt ünnepelnek

Ajka - A nyugdíjasok karácsonyi ünnepséget tartanak az időseknek a kaszinóban december 17-én délután három órától.

Názáreti Mária

Sümeg – Filmvetítésre várja vendégeit a művelődési központ december 17-én délután öt órakor. Nagy József főesperes, kanonok beszélget a filmről, hitről, szeretetről.

DECEMBER 15.

Mézeskalács

Sümeg – Mustrára várnak saját készítésű mézeskalácsokat. A versenyre nevezni december 15-éig lehet a városi könyvtárban, az elbírálás december 18-án délután öt órakor lesz.

DECEMBER 13.

PÁPA

Apuka-kupa: A Pápai Egyesített Labdarúgó Club december 13-án Apuka-kupa elnevezéssel teremlabdarúgó-tornát tart. A rendezvénynek a sportcsarnok ad otthont.

SÜMEG

Adventi hangverseny: Adventi koncertet szerveznek a plébániatemplomban december 13-án délután négy órakor.A hangversenyen fellép a helyi Szegedy Róza női kar, a marcali Calypso kórus és a Classic Mood Trio zenei együttes.

DECEMBER 12.

AJKA

Fény és zene: Gyertyafényes adventi várakozáson vehetnek részt az ünnepre hangolódók a Mendelssohn Kamarazenekarral a Bánki Donát Szakközépiskola aulájában december 12-én este hét órától.

PÁPA

Adventi programok a Kékfestőben: December 12-én mézesbábsütés szerepel a programban, december 19-én pedig Indigótündér látogat el a Kékfestő Múzeumba.

DECEMBER 11.

Ünnepi műsor

Ajka – Karácsonyi hangversennyel készülnek a Borsos Miklós Általános Iskola tanulói, amelyet december 11-én délután öt órától élvezhet a közönség a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpontban.

DECEMBER 10.

DEVECSER

Angyali napok: Programkavalkáddal várja a város a lakóit december 10–13. között. 10-én Advent fényei címmel művészeti fesztivál nyílik. Délután öt órától különböző technikákkal készült angyalokat, angyalábrázolásokat tekinthetnek meg az érdeklődők a Kastélygalériában, majd Keller Péter Az élő Gárdonyi-arc című könyvének bemutatójával folytatódik a program. 11-én délután négy órától adventi forgatag és kézműves-foglalkozások várnak az érdeklődőkre több helyszínen. Délután öt órakor a Kobor Band adventzáró zenés műsorát hallhatják a jelenlévők az udvarban felállított színpadon. 12-én déltől ételt osztanak a rászorulóknak, délután négytől pedig üvegműves-foglalkozáson próbálhatják ki kreativitásukat a látogatók. Este hattól az ajkai Jézus szíve-plébánia Szent Cecília kórusa ad koncertet a helyi katolikus templomban, majd fél héttől szentmise kezdődik. 13-án délután negyed öttől kézműves-foglalkozások és az Élő Forrás Művészeti Iskola jóvoltából táncház színesíti a programot. Ifjabb Kozma György fanyűvész és Németh Péter kovácsmester munkáival is megismerkedhetnek a látogatók. A Vöröskereszt forró teával és süteményekkel várja a helyieket.

PÁPA

Templomi koncert: Pápa - Hangverseny a boldog gyermekekért címmel jótékonysági koncertet rendeznek a helyi evangélikus templomban december 10-én, csütörtökön 18 órakor.A rendezvényen közreműködnek többek között az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola tanulói és az Éneklő Szülők Kara, valamint fellép az Allegro AMI tanárainak csengettyűkara. A befolyt adományokat a városi óvodák kisgyermekeinek támogatására fordítják.

DECEMBER 6.

Betlehemi tárlat

Magyarpolány – Ha nem követjük hagyományainkat, elveszítjük gyökerünket mottóval Christkindl vándorkiállítás nyílik a községi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében december 6-án délután három órakor a faluházban. A tárlaton betlehemes ruhákat és kellékeket tekinthetnek meg az érdeklődők, akiket december 21-ig, hétvégenként délután kettő és este hat óra között várnak a szervezők.

Szívből jövő ajándék karácsonyra

Ajka – Kézműves foglalkozásra várják a felnőtteket a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpontba december 6-án délután három órától, ahol színházi táskát készíthetnek dekupázsolással. Szükséges eszközök: 10-es ecset, íróeszköz, olló, vonalzó, varrótű.

Az ünnepre készülődve

Devecser – Mikulás-napi játszóházzal és kézműves foglalkozással várják a gyerekeket advent második vasárnapján, azaz december 6-án a Kastélykönyvtár udvarán. A délutáni programon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársaival, valamint Gárdonyi Ágnes és Szabó István üvegművesekkel is találkozhatnak az érdeklődők. A színpadon zenés, táncos gyerekműsort láthat a közönség.

Verseny és díszítés

Ajka – Mikulás-futásra és fenyődíszítésre várják az érdeklődőket Padragkúton a Borbála parkban december 6-án délután két órától.

Adventi zenés délutánok

Ajka - A Jézus Szíve-templomban december 6-án a zeneiskola növendékei koncerteznek. A Flautett Trió fuvolaműsorát december 12-én hallhatják az érdeklődők. December 13-án a Szent Cecília Kórus és vendégei énekelnek. Mindhárom koncert délután fél ötkor kezdődik.

DECEMBER 5.

VESZPRÉM

Idén is ralithoz a Mikulás: Már nem sokatkell aludni, és itt a Mikulás,aki december 5–6-án ebbenaz évben is ralit hozaz autósport szerelmeseinek. Egy neves indulója már biztoslesz a 19. Mikulás-ralinak, ugyanis az esemény hivatalos Facebook-oldalán jelentettékbe, hogy a Botka Dávid–Szeles Péter duó is rajthoz áll, méghozzá egy Citroën DS3R5-tel, ami Veszprémben debütála nagyközönség előtt.

Gyertyafényes koncert: A Zonta klub Veszprém december 5-én 19 órakor a Pannon Egyetem aulájában gyertyafényes jótékonysági koncertet szervez a Mendelssohn Kamarazenekar fellépésével, melyen közreműködik Ripka János gordonkán. A koncerten köszöntőt mond Brányi Mária alpolgármester.A koncert bevételét a klub egy veszprémi általános iskola támogatására ajánlja fel.

Koncert harangszóval: Adventi koncertet szervez a Gizella Nőikar a Cholnoky Jenő Általános Iskolában december 5-én, jövő szombaton 18 órakor. A Gizella Nőikar műsorában Karai József, Kocsár Miklós, Bárdos Lajos és Schütz művei hangzanak el, szólót énekel Kruppa-Jakab Éva, Nagy Regina, Hegedűs Zsuzsa, Somfai Katalin és Kizlinger Katalin. Vezényel: Borbásné Gazdag Gabriella. A hangversenyen közreműködik a Szilágyi Harangegyüttes Albertné Balogh Márta vezényletével. Köszöntőt mond Tóth Györgyi önkormányzati képviselő és Górné Fazekas Ágnes igazgató. A koncertre a belépés ingyenes.

AJKA

A bányászok védőszentjére emlékeznek: Borbála napi megemlékezést tartanak Padragkúton a Bányász Kegyeleti Parkban december 5-én délután két órától.

Időseket ünnepelnek: A szépkorúakat műsorral köszöntik a padragkúti művelődési házban december 5-én délután három órakor. Fellép a Szivárvány óvoda gyermekcsoportja.

Ismét jön Joulupukki: Varázslatos Mikulás-délután várja a családokat a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpontban, valamint az Agórán december 5-én. Délután három órától Mikulásváró kézműves foglalkozáson és a Ramazuri Bábszínház műsorán vehetnék részt a gyerekek, fél négytől Németh Noémivel és Németh Lászlóval énekelhetnek együtt a családok. Négy órakor Mikulás-vonattal érkezik Joulupukki, az igazi Mikulás Finnországból. Az izgalmas délután lezárásaként az érdeklődők is utazhatnak a Mikulás-vonattal és fényképezkedhetnek a rénszarvasszánnál.

Adventi koncert: Németh Csaba, az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a Budapest-ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola tanára orgonakoncertet ad december 5-én délután fél öttől a Jézus Szíve Plébánián. A műsorban idősebb Németh Csaba magánénekes is közreműködik.

PÁPA

Adventi programok a Kékfestőben: December 5-én ablakdíszeket alkotnak, családi kincskeresés lesz és érkezik a Mikulás.

DECEMBER 4.

A szentre emlékeznek

Ajka – A Bányász Hagyományápoló Nyugdíjasklub koszorúzási ünnepséget tart a Szent Borbála-szobornál, a művelődési központ melletti parkban december 4-én délután három órakor. Ünnepi beszédet mond Blaskó Sándor, a Padragi Bányász Hagyományőrző Kör vezetője.

DECEMBER 3.

Ünnepekre hangolódva

Ajka – Mit jelent manapság a család az embereknek? Hogyan teremthető meg a külső és belső harmónia az ünnepek előtt? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre találhatnak válaszokat a Fiatal Szülők Klubjának következő összejövetelén. Györgyné Kollár Gabriellával december 3-án délután öt órakor a városi múzeumban várják a látogatókat.

DECEMBER 2.

TAPOLCA

Adventi tárlat – a Tapolca Városi Képzőművész Kör év végi kiállítása 2-án 18 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban.

VÁRPALOTA

Ybl Miklós épületeit bemutató kiállítás 2-án 17 órakor a Thury várban.

DECEMBER 1.

AJKA

Égi érintés: Angyal- és gyertyakiállítással várják az érdeklődőket december 1-jén délután fél háromtól a városi múzeumban. A tárlatot Vér Zsoltné óvodapedagógus nyitja meg. A programon közreműködik Bábics Valéria, a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpont igazgatója is. A kiállítást december 15-ig láthatják a vendégek.

Angyal és gyertya kiállítás 1-jén 14.30 órakor a Városi Múzeumban.

TAPOLCA

Biblia és irodalom: Reisinger János irodalomtörténész előadás-sorozata 1-jén 18 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban.

NOVEMBER 30.

VESZPRÉM

A Vadnarancsok és a Bunkerrajzoló című Géczi-könyv kapcsán beszélgetés az íróval 30-án 18 órakor az egyetem B konferenciatermében.

VÁRPALOTA

Varga Terézia–Milusné Papp Viola Gerincvédelem a mindennapokban című könyvének bemutatója 30-án 17 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

ZIRC

Ünnepség és mise

Zirc: A ciszterci rend zirci apátsága fenntartásában működő Szent Bernát Idősek Otthona tíz éve nyitotta meg kapuit  idős, rászoruló emberek előtt. Az évfordulót lakóik, hozzátartozóik, dolgozóik és az intézménnyel folyamatos kapcsolatban lévők közreműködésével meghitt, családias emlékező összejövetelen ünneplik meg november 30-án, hétfőn tíz órakor. A jubileum tiszteletére december elsején tíz órától a bazilikában ünnepi misét celebrál Dékány Árpád Sixtus zirci apát.

NOVEMBER 29.

VESZPRÉM

Veszprém: Ladányi Tamás asztrofotográfus Dél Keresztje a látóhatár felett című kiállításának megnyitója 29-én 17 órakor a Szaléziánumban.

Jótékonysági árverés: A daganatos és krónikus betegséggel küzdő gyermekeket támogató Bátor Tábor Alapítvány javára rendeznek jótékonysági árverést november 29-én, vasárnap 15 órától a Hangvillában. Az eseményen az MVM Veszprém kézilabdacsapata és a Magyar Jégkorong Szövetség által felajánlott dedikált mezekre, valamint az érintett gyerekek alkotásaira is lehet licitálni.

Adventi gyertyagyújtás 29-én 16.30 órakor a Szentháromságtéren.

AJKA

Jubilate Női Kar adventi hangversenye 29-én 16.30 órakor az ajkai Jézus Szíve-templomban.

ALSÓÖRS

Advent első vasárnapja alkalmából ünnepi műsor 29-én 17 órakor a művelődési házban.

A Daniel Speer Brass együttes ünnepi műsora 29-én 17 órakor az Eötvös Károly Művelődési Házban.

DEVECSER

A szépkorúakat ünneplik: Az időseket köszöntik november 29-én délután. Az ünnepségen fellép az Őszifény Nyugdíjasklub, majd a város legidősebb polgárait köszöntik. Az Adrenalin zenekar közös dalolással várja  a vendégeket.

MÁRKÓ

Márkó: A Steixner István Német Nemzetiségi énekkar adventi koncertje 29-én 17 órakor a márkói templomban.

VÁRPALOTA

Szulák Andrea adventi műsora 29-én 16-kor a Thury-vár udvarán.

ZÁNKA

Adventi műsor 29-én 16.30-kor a faluház udvarán.

PAPKESZI

Adventi tárlat

Papkeszi – Várpalotai festő- és grafikusművészek alkotásaiból nyílik kiállítás november 29-én a Papkeszi Kultúrházban. Az adventi tárlaton Farkasné Csontos Katalin, Farkas István, Mészáros Imre és Papp János festményeit, grafikáit láthatja a közönség. A vasárnap 16 órakor kezdődő megnyitón a vendégeket Ráckevi Lajos, a házigazda Papkeszi polgármestere köszönti, majd műsort ad a Sorstárs Népdalkör.

NOVEMBER 28.

VESZPRÉM

Támogatói árverés a Szeretföld játékfilmért

Veszprém – A veszprémi Hangvilla kamaratermében, november 28-án, 17 órakor kezdődő árverésen Veszprém megyei és budapesti képzőművészek alkotásai kerülnek kalapács alá. Az aukció bevétele a Szeretföld című játékfilm elkészülését segíti. Részletek itt>>

Advent az Agórában – családi program 28-án 15 órakor a VMK-ban.

Zenés beszélgetés csendről, időről, életünkről, érzéseinkről 28-án 16 órakor a Dubniczay-palotában.

Karácsonyfa-állítás és -díszítés 28-án 18 órakor a Petőfi Színház előtt.

Térképpel járják be az épületet: A Kossuth Lajos Általános Iskola rendhagyó foglalkozást tart délelőtt 9 órától. Az ovisok térképet kapnak, melynek segítségével bejárhatják az épületet. A helyszíneken feladatok várnak rájuk, melyek teljesítését pecséttel igazolják. Az iskola 2. B osztályának színjátszó csoportja jelenettel kedveskedik a vendégeknek, a kézműves foglalkozásokon különböző technikákkal ismerkedhetnek meg. A tornateremben játékos vetélkedőn próbálhatják ki ügyességüket.

Ünnepváró családi délelőtt: Ünnepváró családi délelőttöt szervez a leendő első osztályosoknak a Deák Ferenc Általános Iskola november 28-án, szombaton 10 órakor. A 4.a osztály zenés mesejátékot ad elő, majd a gyerekek játszóházban vehetnek részt, miközben a szülők tájékoztatót hallhatnak az iskola nevelő-oktató munkájáról és a leendő első osztályokról.

AJKA

Ludas vigadalom

Ajka – A Csékúti Hegyért Egyesület Márton-napi mulatságot rendez november 28-án délután négy óráról a padragkúti művelődési házban.

Bensőséges várakozás

Ajka – Ökumenikus adventi gyertyagyújtással készülődnek a városban a karácsonyra. Az ünnep előtti szombat estéken háromnegyed hatkor az Agórán gyűlnek össze a keresztény emberek. November 28-án a katolikus, december 5-én a református, december 12-én az evangélikus közösség, majd december 19-én az Ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola Diákjai segítik a lelki előkészületeket a karácsonyra.

Ajka: Forrás Női Kar adventi hangversenye 28-án 16.30 órakor a Jézus Szíve-templomban.

BADACSONYTOMAJ

Kolpingadvent: A Kolping Család Egyesület hagyományos adventi hangversenyeit idén is megrendezi a templomban. Az első programon november 28-án 19 órakor a Tapolcai Kamarakórus lép fel. December ötödikén 19 órától az orgonahangversenyen Bakó Lenka és Zentai István működik közre, 12-én 18 órától a NABE Badacsonytomaji Kórusa és a Tatay Sándor iskola kórusa szerepel. December 19-én 18 órától Jézus születésének története elevenedik meg Tóth Mariann rendezésében.

BALATONAKALI

Balatonakali: Adventi készülődés 28-án 15 órától a művelődési házban.

CSABRENDEK

Iskolai bálozás: Az iskolai szülői munkaközösség bált szervez november 28-án, szombaton este hét órától a művelődési házban.

PÁPA

Jótékonysági est is lesz a családért: A Napló továbbra is várja az adományokat a nehéz anyagi helyzetben lévő pápai család megsegítésére. A családnak november 28-án jótékonysági estet (főszervezők: Vesztergomné Buzás Petra, Kocsisné Varga Renáta) rendeznek Pápán. Részletek itt

Adventi programok a Kékfestőben: Szombaton rendezik meg a Kék Advent elnevezésű rendezvénysorozat első programját a Kékfestő Múzeumban. Délelőtt adventi koszorút készíthetnek az érdeklődők a múzeum munkatársainak segítségével.

VÁRPALOTA

Várpalota: Advent című kiállítás Lucza Sándor festményeiből 28-án 16 órakor az Inotai Faluházban.

NOVEMBER 27.

VESZPRÉM

Bárczi-gála – November 27-én 17 órakor a Bárczi-gálán az Agórában zárul a KÖSZ! (Közösségi Önkéntes Szolgálat) program, melynek keretében a Lovassy gimnázium–Bárczi iskola és a Zonta közös projektje valósult meg. A klub társasjátékokat, foglalkoztató kiadványokat ad át a Bárczi iskola tanulóinak.

Veszprém: Presto hangverseny 27-én 15.15 órakor a Zeneiskola Csermák-termében.

AJKA

Ünnepi forgatag

Ajka – A karácsonyi vásár november 27-én délután három órakor nyílik az agórán a Bányász fúvószenekar fellépésével. Ökumenikus adventi gyertyagyújtással készülődnek az ünnepekre karácsony előtti szombat estéken háromnegyed hatkor az agórán. November 28-án a katolikus, december 5-én az evangélikus, december 12-én a református közösség, majd december 19-én az Ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola Diákjai segítik a lelki előkészületeket a karácsonyra.

Tárlat a város szívében

Ajka – Kallai Sándor festőművész kiállítását november 27-én délután öt órától tekinthetik meg az érdeklődők a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpont kiállítótermében. A tárlatot Üveges Sándor újságíró nyitja meg. Közreműködik Kallainé Gutscher Ágnes zongorán és Kallai Míra brácsán. A kiállítást december 18-ig, munkanapokon reggel kilenc és délután fél öt között, szombatonként reggel kilenc és délután három óra között láthatja a közönség.

Ajka: Kallai Sándor festőművész kiállítása 27-én 17 órakor a művelődési központban.

PÁPA

Gyertyafényes advent

Pápa – Advent alkalmából november 27. és december 20. között hétvégenként ünnepi hangulatba öltözik az Esterházy-kastély udvara. A Gyertyafényes advent keretében kézműves termékek, valamint ünnepi ételek és italok széles választéka várja a helyszínre látogatókat: többek között forralt bor, meleg tea, forró csoki, gyümölcsbor, pálinka és kürtőskalács alkotja majd a kínálatot. Színpadi produkciókat minden adventi hétvégén, péntektől vasárnapig 16 órától láthatnak az érdeklődők, a legkisebbeket pedig szombaton és vasárnaponként 16 és 18 óra között ajándékkészítő játszóház várja az Esterházy-kastélyban. Emellett az adventi vasárnapokon a történelmi egyházak közösségeinek részvételével ünnepi gyertyagyújtást is tartanak.

Pápai Drámaműhely – színházi szakmai hétvége 27–28-án a Weöres Sándor általános iskolában.

SÜMEG

Lőrincze Lajos emlékére

Sümeg – Az emberközpontú nyelvművelő Lőrincze Lajos címmel tart előadást Balogh Ferencné a városi könyvtárban november 27-én délután két órától. A Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola humán munkaközössége és a könyvtár közösen szervezett programot, amelyen bemutatják a Kulcs az unokához elnevezésű szókincstárat. Ez a fiataloknak az idősebbek által kevésbe ismert szókincsét tartalmazza. Aznap délután öt órakor a Lőrincze-emlékkönyv szerkesztőjével, Balogh Ferencnével beszélget Praznovszky Mihály irodalomtörténész.

ZIRC

Tóni a kéken – élménybeszámoló 27-én 17 órakor az apátság Gobelin-termében.

NOVEMBER 26.

VESZPRÉM

Mondj nemet az erőszakra!: November 26-án 17 órakor a Zonta Club Veszprém és a Dózsa György általános iskola közös szervezésben Zonta says no! (Mondj nemet az erőszakra!) címmel előadást szervez a Dózsa György Általános Iskolában a nőket, családokat, gyermekeket ért erőszakról, a világháló veszélyeiről és kivédésének lehetőségeiről. Az előadó Péter Katalin rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa, közreműködik a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió.

Gróf Nádasdy Borbála Újra itthon, s most már végleg című előadása 16.30 órakor a Petőfi Színházban.

M. Tóth Antal Világraszóló hungarikumaink című előadása 18 órakor a VMK-ban.

AJKA

Helytörténeti kötetbemutató: Horváth László A modernitás szorításában, Ajka építéstörténete 1940–1990 című könyvének bemutatóját november 26-án délután négy órakor rendezik meg a városi múzeumban.

BALATONFÜRED

Héhn Zsuzsa kiállításának megnyitója 17 órakor az Arácsi Népházban.

PÁPA

Emlékdélután: Lőrincze Lajos nyelvészre emlékezik a Jókai Kör 17 órától a városi könyvtárban.

ZIRC

Adventi készülődés (koszorúkészítés) 15 órától a Városi Könyvtárban.

NOVEMBER 25.

VESZPRÉM

Oberfrank Ferenc Egymás ellen? Egymás mellett? Egymással című előadása 25-én 17-kor a Dubniczay-palotában.

Bíró László tábori püspök Aktualitások a családról című előadása 25-én 17 órakor a Padányiban.

Barna László A fény által élesebben – szuperrezolúciós fénymikroszkópia című elő-adása 25-én 17.30 órakor az MTA Veab-székházban.

Molnár Jacqueline illusztrátor kiállítása 9 órakor az EKMK Március 15. úti Könyvtárban.

Vonósegyüttesek hangversenye 17-kor a zeneiskola Csermák hangversenytermében.Helyünk Európában, a világban című előadás 17 órakor a megyei könyvtár Kisfaludy termében.

Abonyi Ria grafikusművész Csak a szív tudja című kiállításának megnyitója 17 órakor a Dózsavárosi Könyvtárban.

Éjszakai egyetem: Závada Péter drámaíró, dalszövegíró, rapper és költő lesz az Éjszakai egyetem vendége a Pannon Egyetem antropológia és etika tanszékén november 25-én, szerdán 18 órától az egyetem Vár utca 20. szám alatti épületében.

Aktualitások a családról: Aktualitások a családról címmel tart előadást Bíró László tábori püspök november 25-én, szerdán 17 órakor a Padányi Katolikus Iskolában a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Veszprémi Csoportja rendezvényén. A résztvevőket Márfi Gyula veszprémi érsek köszönti.

ALSÓÖRS

Készülődés adventre 25-én 14-kor a művelődési házban.

PÁPA

Pápa: A karácsonyi betlehem megáldása 11 órakor a könyvtár előadótermében.

Drog- és AIDS-prevenciós napok – előadások 25-én 11.50-kor a Pápai Ref. Kollégium Gimnáziumában.

NOVEMBER 24.

VESZPRÉM

Marton Géza Napórakészítés című előadása 24-én 11.50-kor a Lovassyban.

Gitáros estek: Búzás Csaba Adj egy csókot, senorita! című latin előadása 19.30 órakor a Pannon Egyetem B épületének földszinti konferenciatermében.

AJKA

Ajka: Diabetesz-világnap 24-én 15 órakor a Kaszinóban.

CSOPAK

Csopak: Bertók Balázs Milyena csapvíz Csopakon? című előadása 17.30 órakor a kultúrházban.

TAPOLCA

Molnár V. József A Tejút Szentjei című előadása 24-én 17 órakor a Városi Moziban.

ZÁNKA

A szőlő tápanyagvisszapótlása és szermaradékmentes növényvédelem aminoret technológiával című klub beszélgetés 18 órától a faluházban.

NOVEMBER 23.

VESZPRÉM

Emlékezés Lőrincze Lajos születésének 100. évfordulója alkalmára 23-án 15 órakor a megyei könyvtárban.

TAPOLCA

Tapolca: Tamási Áron-színházbérlet: Éless Szín: Néma Levente – vígjáték két felvonásban 23-án 19 órakor.

Mesejáték

Sümeg – A Vuk című zenés mesejátékot mutatják be november 23-án délelőtt tíz és délután két órakor a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!