Programok

2016.05.01. 20:29

Programok, rendezvények Veszprém megyében május 2-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények május 2-tól. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

MÁJUS 21.

Íjász emlékverseny

Sümeg - Ifjabb Papp Imre emlékére szervez történelmi íjászversenyt május 21-én és 22-én a Kinizsi Íjász Közhasznú Egyesület és a Várkapitány Lovagi Torna Egyesület különböző kategóriákban. A szervezők a nemrégiben elhunyt fiatalember emléke előtt kívánnak adózni a versennyel.

MÁJUS 12.

Kerékpárral zöldebben

Tapolca - A Tegyünk a Földünkért! kerékpáros programok keretében május 12-én reggel hét órától teával, süteménnyel várják az iskolába, munkába kerékpárral közlekedőket a Köztársaság téren. Május 27-én 18 órakor Gördülj velünk! címmel kerékpáros, rolleres ügyességi versenyt rendeznek a Tapolca-Diszel kerékpárúton óvodástól a felnőtt korosztályig mindenkinek. Június 10-én pénteken 18 órakor A KerékPáros szépségversenyre csinos kerékpárokat és azokhoz öltőző tulajdonosokat várnak a Szentháromság téren, június 17-én 17.30-kor pedig családi kerékpártúra lesz tíz kilométeres távon Tapolca és Diszel között.

MÁJUS 11.

Versmondókat várnak

Tapolca - A VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ népdalversenyt hirdet általános iskolák alsó, felső tagozatos tanulói, középiskolás diákok, valamint felnőttek részére. A versenyt május 11-én rendezik a Batsányi Napok keretében.

MÁJUS 6.

Ismét fesztivál

Sümeg – A második Gesztenyevirág-fesztivált május 6-án, 7-én és 8-án tartják a városban. Az ingyenes program pénteken este hét órakor indul a művelődési házban. Fellép az Aichtal vegyeskar és a város fúvószenekara. A rendezvényt szombaton délután fél háromkor nyitja meg Végh László polgármester a palotakertben. A fesztiválra neves előadók érkeznek, köztük Fehér Barbara és a Tördemic Néptáncegyüttes, a Garabonciás Színpad, a szombathelyi Erkel kórus, a Szegedy Róza Nőikar, Rosta Géza, a DWG, a Fonográf-emlékzenekar, a Szerenád társulat, a város táncegyüttesei, a Tapolcai Musical Stúdió, Csepregi Éva és Nagy Feró.

Kik azok a múminok?

Ajka - Múmin-völgyébe várja vendégeit az Ajkai Magyar-Finn Baráti Egyesület május 6-án, pénteken délután öt órakor a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ kiállítóterében. Az ingyenes rendezvényen bemutatják a múminokat, a kedves és mulatságos lényeket, akik kalandos történetekbe bonyolódnak. A program vendége Freisingerné Bodnár Judit.

MÁJUS 5.

Francia klub

Veszprém - Május 5-én, csütörtökön 17 órakor Francia klub lesz az Eötvös Károly Megyei Könyvtár régi épületének Kisfaludy termében. A film A kis katona (Le petit soldat) fekete-fehér, 1963-os francia filmdráma, 85 perc, melyet francia nyelven, magyar felirattal vetítenek.

MÁJUS 4.

Otthon segítők

Ajka - Az Otthon Segítünk Alapítvány május 4-én, szerdán délelőtt 9 órakor tart összejövetelt a civil házban.

Nyugdíjastorna

Ajka - Egészségmegőrző tornát tartanak nyugdíjasoknak a civil házban május 4-én, szerdán negyed kilenckor.

Egészségmérés

Ajka - Ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérést biztosít Mező Jánosné május 4-én , szerdán délelőtt kilenc órakor a civil házban.

MÁJUS 2.

Ünnepi évforduló

Veszprém - A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Veszprém Megyei Szervezet május 2-án 9 órai kezdettel tartja a megalapításának 50. évfordulójára szervezett ünnepi rendezvényt az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy Termében. A délelőtti programban felelevenítik az egyesület történetét, délután Radics Tibor tárogatóművész által vezetett Verbunk Veszprém Népi Koncertzenekar „Reformkori koncert Veszprém vármegyéből” című előadását hallgathatják meg a résztvevők. A rendezvényt a nyugdíjas könyvtárosok 10. találkozójával zárul.

Kiállítás

Pápa - Gaál Zsigmond Ajkán élt tanár, festő műveiből nyílik kiállítás a pápai Jókai Mór könyvtárban május 2-án délután négy órakor. A művész életét, munkásságát Szalai Ferenc mutatja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!