Programok

2015.05.17. 06:34

Programok, rendezvények Veszprém megyében május 18-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények május 18-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

JÚNIUS 13.

Tihanyi levendulaszedés

Tihany - A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság június 13-tól július 5-ig minden nap 10 órától este 8 óráig várja a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvényen az érdeklődőket, akik a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett szeretnék a szedés élményét is átélni, és saját kezűleg aratott tihanyi levendulát hazavinni.

JÚNIUS 6.

Pásztorkutya-találkozó

Salföld - Június első hétvégéjén rendezik a Balaton-felvidéki és Bakonyi pásztorok és hagyományőrző pásztorkutyások találkozóját, amelyet a tavalyi évtől Skobrák Ferenc emlékversenynek neveznek. A rendezvényen pásztorok, hagyományőrzők és pásztorkutyások mutatják be tudásukat. Az érdeklődők megismerhetik a magyar pásztorkutyákat terelés közben, a legszebb tenyészpéldányokat kiállításon mutatják be. A Salföldi-major csikós bemutatót tart, valamint színes előadásokat is szerveznek.

Jótékonysági disco a kutyákért 

Ajka - A gyepmesteri telepen élő kutyák helyzetének javítására ajánlják fel a ll. Jótékonysági Retro disco bevételét, tudtuk meg Fleisz Csaba szervezőtől. A discot a Kaszinó épületében tartják június hatodikán 21 órától. Fellép a DEF JAM tánciskola és a Faterok partyzenekar. A résztvevők tombolajegyek vásárlásával is segíthetnek.

JÚNIUS 4.

Francia klub

Veszprém – Francia klub lesz június 4-én, csütörtökön 17 órakor az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében. A klub keretében a Szerelmem, New York című francia vígjátékot vetítik francia nyelven, magyar felirattal. Helyben történt regisztráció után a vetítés ingyenes.

MÁJUS 30.

Balatonalmádi: Balaton Játékpont május 30-ig hétfőtől csütörtökig 15-18 óráig, péntektől szombatig 14-18 óráig.

Gyereknap májusfa kitáncolással

Zirc – A városi gyereknap idén is sok programmal, bemutatókkal és meglepetéssel várja a látogatókat. Május 30-án, szombaton 10 órától tartja a Művelődési Ház, a Zirc Városi Ifjúsági Fórummal és sok együttműködő partnerével közösen a Városi Gyermeknapot a Rákóczi téren, melynek esőhelyszíne az Alkotmány út 14. szám alatti épület. A rendezvényre színes foglalkoztató programokkal, látványos bemutatókkal, rengeteg játékkal és sok meglepetéssel várjuk a gyermekeket, felnőtteket, családokat. A Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB szervezésében a műsorokat követően 17.30 órakor a résztvevők közösen kitáncolják az április végén felállított városi májusfát.

Gyereknap

Dudar – Egész napos programokkal várják a családokat a művelődési háznál május 30-án szombaton. Lesz többek között óriáscsúszda, arcfestés légvár, játszóház, ügyességi játékok és koncertek. 

MÁJUS 29.

Jótékonysági bál Nagypaládért

Devecser – A város önkormányzata május 29-én 19 órától a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében jótékonysági bált rendez a kárpátaljai testvértelepülés, Nagypalád javára. Belépő és támogató jegyek válthatók a város közintézményeiben. A vacsorás esten a Pulzus együttes zenél.

MÁJUS 28.

Kiállítás

Balatonfüred – Pék Tamás Érzések találkozása című kiállítását Vida Sándor mesterfestő-tervező nyitja meg az Óvárosi Művészkávéházban május 28-án 17 órakor.

MÁJUS 27.

Előadás a Koránról

Veszprém – Dicsőség és erőszak a Korán tükrében címmel tart elő-adást Varga Norbert, a Nyugat-magyarországi Egyetem adjunktusa a Veszprémi Akadémiai Bizottság Tudósklubjában május 27-én, szerda délután fél hatkor a VEAB-székházban.

Varga Norbert – Dicsőség és erőszak a Korán tükrében című előadása 27-én 17.30 órakor a VEAB- székházban.

A TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad estje: Anyakép – Válogatás költőink édesanyjukról írt verseiből 27-én 18 órakor a VMK kamaratermében.

MÁJUS 26.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Sümegi Pál: Lóczy Lajos, egy ember, aki geológus és földrajz professzorrá vált című előadása 26-án 16.30 órakor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Szegedi József Életképek a lakótelep négy évtizedéből című előadása 26-án 18 órakor a VMK-ban.

Múzeumi előadás

Veszprém - Május 26-án, kedden 16.30-kor a Veszprémi Múzeumegylet szervezésében Sümegi Pál geológus, régész, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem földtani és őslénytani tanszék tanszékvezető egyetemi tanára tart előadást a Laczkó Dezső Múzeumban „Lóczy Lajos, egy ember, aki geológus és földrajz professzorrá vált” címmel.

ZENE

Ajka: Bródy I. Gimnázium és Zeneiskola hangversenye 26-án 12 órakor a VMK-ban.

MÁJUS 25.

Pünkösdi autóshow

Veszprém - Idén másodszor rendezik meg a Baleset-megelőzési nyílt nap és Veszprém szlalom autós ügyességi versenyt a Veszprém Aréna parkolójában május 25-én. A rendezvényen a szlalom mellett, ami a Dunántúli Szlalom Kupa harmadik fordulója is lesz egyben, a baleset-megelőzési programoknak is nagy figyelmet szentel a szervező SR Sport Egyesület és az SZ&T-T Rally Team. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság baleset szimulálásával és roncsvágási bemutatóval, míg a rendőrség biztonságiöv-szimulátorral készül. Ezenkívül kerékpáros rutinpálya, motoros és autós szimulátorok is lesznek a gumifüstölésen túl.

RENDEZVÉNY

Balatonszepezd: Pünkösdhétfői imaséta 25-én 13 órakor indulás az evangélikus templomtól.

MÁJUS 24.

Fazekasok találkozója

Sümegprága – A hagyományos Fazekas találkozót Pünkösd vasárnapján rendezik a sportcentrumban. Délelőtt tíz órától kézműves vásár, korongozó verseny, karikás ostor bemutató lesz, 14 órától a programok között bábszínház, néptánc, harmonika zene, táncház, nótaest vár mindekit.

Lovastalálkozó

Úrkút - A Lóval Az Egészségért Lovasegyesület május 24-én szervezi második lovastalálkozóját sportpálya melletti füves területen. 9 órától kezdő és haladó ügyességi versenyt, 13 órától akadályhajtást, díjlovas és trükklovas bemutatót, vadászhajtást, majd csikós bemutatót tartanak. Az esti hangulatról az Időkerék, a Magyar Indiánok Egyesülete gondoskodik zenével, tánccal, tábortűzzel és szerencsehozó rituáléval. A rendezvényt népművészeti vásár színesíti.

Bakonyi túra

Bakonybél – Ismét túrát vezet Mészner Viktor. A természetjárók május 24-én, vasárnap 10-kor a vendéglő elől indulnak, a 15 kilométeres túrán a Witt-kilátót is érintik.

RENDEZVÉNY:

Balatonakali: A fövenyesi strand felújításának ünnepélyes átadója 24-én 14.15 órakor a strandon.

Balatonkenese: Gyermeknap – egész napos kisvasút és programok 24-én 11 órától a városháza előtti téren.

Balatonudvari: Pünkösdi Családi Nap és pincepörkölt főzőverseny 24-én 10 órakor a fövenyesi strandon. A főzőverseny 8 órától lesz.

Kádárta: Gyereknap – Pünkösdölés 24-én 15 órától a Faluházban.

MÁJUS 23.

Hastánc, zene és sólymok

Szigliget – Május 23-ától 25-ig a Várfesztivál keretében bábszínházzal, néptánccal, énekmondással, kardforgatással, hastánccal, solymászbemutatóval várják a vendégeket. Lesznek egyebek mellett zenei és gyermekműsorok, valamint apródot is avatnak.

Tócsi és bor

Ajka - A somlói bor és tócsifesztivált május 23. és 25. között rendezik az agórán. Szombat délután három órától óriásbábos produkció várja a vendégeket, majd helyi kórusok, táncegyüttesek, zenekarok lépnek fel. 19 óra 40 perckor Schwartz Béla polgármester mond köszöntőt, amelyet egy musical követ. Vasárnap délután három órától és hétfőn fél négytől hangszeres, énekes, zenés, táncos produkciók várják a szórakozni vágyókat. A fesztivált hétfőn este fél nyolckor Horváth József alpolgármester zárja, utána Hooligans koncert lesz. A fesztivál ideje alatt somlói borokkal, pékárukkal várják a vendégeket, a Bánki Iskola tanulói sütik a tócsit.

Tízéves iskola

Csajág – A Csajági Református Általános Iskolában 2005 szeptemberétől a helyi református gyülekezet kezdeményezésére újra indulhatott a keresztény nevelés és oktatás. Az évforduló alkalmából jubileumi tavaszköszöntő rendezvényt tartanak május 23-án, szombaton délután egy órától. A templomban hálaadó istentisztelet lesz, az iskola udvarán a műsorban fellépnek a tanulók, a hagyományőrző csoportok, a Los Andinos, a Kávészünet és Vastag Tamás.

Biokertészkedés a gyakorlatban

Veszprém – A biokertészkedés gyakorlati megvalósulását bemutató tanulmányutakat szervez a Csalán Egyesület Ware Borbálához, a Biokultúra Egyesület vezetőjéhez a Hegyesd melletti Sátorma pusztán lévő mintagazdaságba. A kertészeti tanulmányutak közül a jelenlegi, május 23-i kirándulásra ma még lehet jelentkezni az egyesület elérhetőségein. A részvétel az első nyolc jelentkező számára ingyenes, több érdeklődő esetén önköltségen tudja az egyesület biztosítani a részvételt.

Félmaraton Szentkirályon

Szentkirályszabadja – Most már hagyomány, hogy a településen a Start Sport Egyesület félmaratoni futóversenyt szervez. Az idén sem lesz ez másként, és ha esik, ha fúj, május 23-án megtartják a futóviadalt. Persze nemcsak azokat várják, akik 21 kilométeren bizonyítanának, hanem a rövidebb távok kedvelőit is. A 21 kilométeren túl 10 és 3,5 kilométeren is eredményt hirdetnek. A leghosszabb számban és 10 kilométeren 10 órakor rajtolnak az indulók, az egy körös futást választók pedig 10.30 órától. Nevezni még a helyszínen is lehet 8 órától 9.30-ig. Minden célba érkező befutó csomagot és emléklapot vihet haza. Értékelés korcsoportonként és nemenként lesz. Helyszín a felső buszmegállónál található fenyveses.

Fények és motorok

Veszprém – A Veszprémi Motoros Egyesület szombati, Fénybe mártom ecsetem című programját az eső miatt a városi művelődési központban tartják. A 15 órai megnyitó után veterán motor kiállítás lesz, valamint fotóverseny, fotózás korhű ruhákban, szendvics party, óriáskifestő gyerekeknek, este pedig Dávid Roland gitárkoncertje és fényfestés vár mindenkit.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Alkotóműhely 23-án 8 órakor a Cholnoky Könyvtárban.

Egészségnap Környezetvédelmi Sportnappal kiegészítve 23-án 8 órakor a Kolostorok és Kertek Rendezvénytéren.

Garantált városnézés Veszprémben 23-án 10.30 órakor Tourinform előtt.

„Sokat játszunk, megnövünk” – Kézműves foglalkozás 23-án 15 órakor a Cholnoky Könyvtárban. Tekes István Lézer Holográfia című előadása 26-án 14 órakor a Báthory iskolában.

Kézműves foglalkozás 23-án 15 órakor a Cholnoky Könyvtárban.

Ajka: Borvarázs – Somlói Borok Fesztiválja 23-25-én az Agórán.

Alsóörs: Egyensúly nap 23-án 9 órakor a művelődési házban.

Balatonfüred: Halász Judit – Kezdődhet a mulatság koncert 23-án 15 órakor a Szabadidő és Konferencia Központban.

Picasso tárlatvezetés 24-én 11 órakor a Vaszary Galériában.

Tolcsvay László – Tolcsvay Béla: Magyar Mise 25-én 19 órakor a Római Katolikus Plébánia Templomban.

Balatonkenese: Gyermeknap 24-én 11 órától a sportcsarnokban.

Balatonudvari: Pünkösdi családi nap és pincepörkölt főzőverseny 24-én 8 órakor a fövenyesi strandon. A fövenyesi strand felújításának ünnepélyes átadója 24-én 14.15 órakor a strandon.

Balatonszepezd: Pünkösdhétfői imaséta 25-én 13 órakor indulás az evangélikus templomtól. 

Csajág: Tízéves jubileumi tavaszköszöntő – 23-án 13 órától, Kávészünet trio koncert 23-án 17.45 órakor, a Csajági Református iskola udvarán.

Gyulafirátót: Borbélyné Horváth Anikó védőnő Ciklus-show című előadása 5. osztályos lányoknak 23-án 9 órakor a Művelődési Házban.

Öskü: Pünkösdölés- Tavaszi hagyományörző délután 23-án 15 órakor a Művelődési ház előtt.

Pápa: Fölszállott a páva! – népdal, népzene és néptánc bemutató területi válogató verseny 24-én 8 órakor a színházépületben.  

Szigliget: Várfesztivál 23-25-én a Szigligeti várban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház: A fizikusok – 23-án 19 órakor, Gárdonyi-bérlet. Latinovits-Bujtor Játékszín: Operabarátok köre – 23-án 16 órakor, bérletszünet.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Mazsola és Tádé – 24-én 11 órakor, nem bérletes.

VÉRADÁS

Szombat: Várpalota, Csererdő, Alfa Fesztivál 12-18 óráig.

MOZI

Veszprém, Cinema City, május 23-25.: ARGO 2 (16): szo–h: 12.30, 16.30, 20.20. BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA (12): szo–h: 11.30. BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA 3D (12): szo–v: 14.15, 17.00, 19.45, 22.15 ,h: 14.15, 17.00, 19.45. HAMUPIPŐKE (6): szo–h:10.10. CSÁBÍTUNK ÉS VÉDÜNK (12): szo–h: 14.30, 18.30. MAD MAX – A HARAG ÚTJA (16): szo–h:13.00. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): szo–v:10.30, 15.30, 18.00, 20.30, 22.20 ,h:10.30, 15.30, 18.00, 20.30. TÖKÉLETES HANG 2 (12): szo–v:13.00, 15.20, 17.40, 20.00, 22.30 ,h: 13.00, 15.20, 17.40, 20.00. SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA (6): v:11.00. SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA 3D (6): szo és h: 11.00. 

Tapolca, Városi mozi: május 23–25.: . SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA 3D (6): 14 órakor. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): 24-25-én 16.00 és 20.00 órakor, 23-án 20 órakor. ARGO 2 (16): 18 órakor.

 

MÁJUS 22.

Új passió Polányban

Magyarpolány - Az önkormányzat és az egyházközség megrendelésére elkészített új passiójátékot május 22-én, 23-án, 24-én, 29-én és 30-án este kilenc órakor mutatják be a kálváriadombon.

Bőrművesség

Ajka – Zajácz Tamás bőrműves iparművész Tavaszi zsongás című kiállítása május 22-én 17 órakor nyílik a művelődési ház kiállítótermében.

Bőrműves kiállítás

Ajka - Zajácz Tamás bőrműves iparművész Tavaszi zsongás című kiállítása május 22-én 17 órakor nyílik a művelődési ház kiállítótermében. A tárlatot Angermayer Judit nyitja meg, fellép Szélessy Balázs és Strang Zsanett.

Pünkösdi királyválasztás

Vilonya – Általános iskolás fiúk versenghetnek, közülük választanak pünkösdi királyt a vilonyai könyvtár által szervezett programon május 22-én, pénteken délután két órától a vilonyai iskola udvarán.

Holisztikus szemlélettel kapcsolatos programok

Alsóörs – A holisztikus szemléletmóddal kapcsolatos előadások, programok várják az érdeklődőket május 22-23-án, a művelődési házban és annak parkjában. Az ingyenes programokon a Hellinger-féle családállításon is részt lehet venni, lesznek zenei programok valamint egészséges ételek, termelők és kézművesek vására.

Művészeti Fesztivál

Balatonfüred – A különféle műfajú zenei produkció mellett május 22 és 25 között lesz táncszínházi előadás, irodalmi est, és tárlatvezetés a Vaszary Galériában. Többek között fellépnek majd a Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Tábor tanárai valamint Halász Judit is énekel legújabb lemezéről. A családokat pünkösdi viseletkészítés várja a Vaszary alkotóműhelyben szombat délelőtt, vasárnap délután pedig kézműves játékkészítés, lesz a Kisfaludy Galériában.

Hagyomány és modernitás

Veszprém – Hagyomány és modernitás a háztartásban címmel a Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola rendezi meg a tizennegyedik Országos életvitel és gyakorlati ismeretek döntőjét május 22-én, pénteken és 23-án, szombaton.

Népművészeti találkozó

Devecser - Bakony-Somló néven rendeznek népművészeti találkozót május 22-én és 23-án. A szervezők két napot szentelnek a néptáncnak és a népzenének. A program pénteken este hat órakor indul a művelődési házban az Élő Forrás Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró gálaműsorával, amelyen fellép a Dűvő zenekar. Szombaton délelőtt tíz órától Bakony Virágai néven szerveznek megyei szólótáncversenyt és néptáncegyüttesek találkozóját. Délután és este fellép az ajkai Apetka Néptánccsoport és a devecseri Gyermek Néptánccsoport, Boka Gábor vándorszínész, a Fláre Beás zenekar, a Dűvő zenekar és a Dunántúl Népi Kommandó, végül táncházat tartanak a művelődési házban.

Ünnepi koncert

Tapolca – A Járdányi Pál zeneiskola vonós- zenekarának pünkösdi hangversenyét május 22-én, pénteken, 17 órakor rendezik a katolikus templomban.

Hangverseny a bazilikában

Zirc – Május 22-én, pénteken 14 órától rendezik meg a nyugdíjas klubok kórusainak, dalköreinek Egyházzenei Hangversenyét a zirci Bazilikában.

Karitatív túra Várpalotán

Várpalota – Két beteg kislány megsegítését célozza a Zöld Bakancs Klub soron következő, karitatív túrája.

A május 22-én, pénteken délután rendezendő várpalotai kirándulás a társrendező Bán Aladár Általános Iskolától (Körmöcbánya utca 1.) indul 14 és 16 óra között. A táv 10 kilométer, a Vár-völgyben Bátorkő váráig és vissza. A túrát az iskola alapításának 50. évfordulójára hívták életre, emellett karitatív jellegű, két beteg kislányt segítenek a nevezésekből befolyt összegből. A résztvevők zsíros kenyeres ellátást, hűtőmágnest és oklevelet is kapnak.

Nyugdíjas nap

Ajka - A civil házban május 22-én városi nyugdíjas napot rendezne.

A fizikusok színpadon

Veszprém – Dürrenmatt A fizikusok című komédiája ismét látható a Petőfi Színházban május 22-én és 23-án. A darabot januárban mutatta be a Veszprémi Petőfi Színház társulata, a márciusban elhunyt Dömölky János Balázs Béla-díjas, kiváló és érdemes művész rendezésében. A két előadással a stáb az ő emléke előtt is adózik.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Életvitel és Gyakorlati Verseny 22-23-án 11.30 órakor a Báthory István sportiskolában.

Ajka: Nyugdíjas Nap 22-én 10 órakor a Civil Házban. Borvarázs – Somlói Borok Fesztiválja 23-25-én az Agórán. Molnár Gábor iskola gálaműsora 27-én 9 órakor a VMK-ban. Kádár Annamária – író-olvasó találkozó 27-én 17 órakor a VMK kiállítótermében.

Alsóörs: Test- Lélek- Szellem – Egyensúly nap 22-én 17 órakor és 23-án 9 órakor a művelődési házban.

Badacsony: Badacsonyi tavasz 22-24-én 18 órakor nosztalgia show a Móló Parkban.

Balatonfüred: 13. Balatonfüredi Művészeti Fesztivál 22-25-én. Tolcsvay László – Tolcsvay Béla: Magyar Mise 25-én 19 órakor a Római Katolikus Plébánia Templomban.

Pápa: JMSZK Kertbarát Népfőiskola 40 éves ünnepi rendezvény 22-én 11 órakor a színházteremben.Szigliget: Várfesztivál 23-25-én a Szigligeti várban.

Vilonya: Pünkösdi király választás – (általános iskolás fiúk versenghetnek) 22-én 14 órakor a vilonyai iskola udvarán.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház: Nagyszínház: A fizikusok – 22-én 19 órakor, Csokonai- bérlet; 23-án 19 órakor, Gárdonyi-bérlet. Latinovits–Bujtor Játékszín: SzínházJegyetem 2.0 – 22-én 19 órakor, bérletszünet. Operabarátok köre – 23-án 16 órakor, bérletszünet.

Pannon Várszínház (Hangvilla): A TÁNC fesztiválja – 27-30ig.

Kabóca Bábszínház (Hangvilla): Mazsola és Tádé – 24-én 11 órakor, nem bérletes. Rumini és a négy jogar – 26-án 10 órakor, Pepita-bérlet.

KIÁLLÍTÁS

Ajka: Zajácz Tamás bőrműves iparművész kiállítás megnyitója 22-én 17 órakor a VMK-ban.

Balatonfüred: Picasso tárlatvezetés 24-én 11 órakor Vaszary Galériában

VÉRADÁS

Péntek: Veszprém, Continentál 10-16 óráig; Pápa, rendelőintézet 8-11 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–12 óráig.

ZENE

Csermák-díj átadása, ezt követően Zenekarok gálahangversenye 22-én 17 órakor a Lovassy László Gimnázium tornatermében. Báthory Banda és a Szilágyi Táncegyüttes gálaműsora 22-én 17.30 órakor a Hangvillában.

MÁJUS 21.

Iskolai ünnep

Veszprém – A Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola az idei tanévban ünnepli fennállásának 75. évfordulóját. Az intézmény május 21-én, csütörtökön délután fél hatkor tartja jubileumi gálaműsorát, ahol fellépnek a Dózsa iskola tanulói, pedagógusai, a szülői munkaközössége és a lengyel testvériskola diákjai. A rendezvényt Porga Gyula polgármester nyitja meg.

Gyermekvilág

Ajka – A Borsos Miklós Általános Iskola május 21-én 10 és 17 órakor gálaműsort rendez a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ színháztermében. Belépőjegy ingyenesen igényelhető az iskolában.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Csermák-napok rendezvénysorozat Kacsóh Pongrác: János Vitéz daljáték — keresztmetszet 21-én 17 órakor a Megyei Rendőr-főkapitányság színháztermében.

Ajka: Borsos Miklós Általános Iskola Gyermekvilág című műsora 21-én 10 órakor és 17órakor a művelődési központban.

SZÍNHÁZ

Zalahaláp: Kutya-macska barátság – 21-én 10 órakor a művelődési házban, Pöttyös-bérlet.MOZIVeszprém, Cinema City: ARGO 2 (16): 16.30, 20.20. BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA 3D (12): 14.15, 17.00, 19.45. CSÁBÍTUNK ÉS VÉDÜNK (12): 14.30, 18.30. MAD MAX – A HARAG ÚTJA (16): 13.00, 18.00. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): 15.30, 20.30. TÖKÉLETES HANG 2 (12): 13.00, 15.20, 17.40, 20.00.

Tapolca, Városi mozi: május 21.:  SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA 3D (6): 14 órakor. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): 16.00 és 20.00 órakor. ARGO 2 (16): 18 órakor.

Húsz év Parnasszus

Veszprém – Húsz év Parnasszus címmel rendez kézirat kiállítást a Sziveri János Intézet és a Parnasszus költészeti folyóirat május 21-én, csütörtökön 13 órakor a Pannon Egyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltárban. A kiállítást Turczi István alapító főszerkesztő nyitja meg, köszöntőt mond Tóth Gábor könyvtári főigazgató és Géczi János költő.

Irodalmi est

Veszprém – Fenyvesi Ottó költő ad irodalmi estet ma 19 órakor az Utas és holdvilág Antikváriumban. Közreműködik Dezső Antal tenorszaxofonon és Oberfrank Pál színész.

MOZI

Veszprém, Cinema City, május 21–27.: Argo 2 (16): k: p:16.30, 20.20, szo–h:12.30, 16.30, 20.20, cs–sze:16.30, 20.20. Bosszúállók: Ultron kora (12): szo–h: 11.30, sze: 19.45. Bosszúállók: Ultron kora 3d (12): k: 14.15, 17.00, 20.00, p–v: 14.15, 17.00, 19.45, 22.15, h és cs: 14.15, 17.00, 19.45, sze: 14.15, 17.00. Hamupipőke (6): szo–h: 10.10. Csábítunk és védünk (12): sze–cs: 14.30, 18.30. Mad Max – A harag útja (16): h–k és p–v :13.00, cs: 13.00, 18.00, sze: 13.00. Mad Max – A Harag Útja 3d (16): k: 15.30, 18.00, 20.30, p: 15.30, 18.00, 20.30, 22.20, szo–v: 10.30, 15.30, 18.00, 20.30, 22.20, h: 10.30, 15.30, 18.00, 20.30, cs: 15.30, 20.30, sze: 15.30, 18.00, 20.30. Tökéletes hang 2 (12): k: 13.00, 15.20, 17.40, 20.00, p–v: 13.00, 15.20, 17.40, 20.00, 22.30, h, sze, cs: 13.00, 15.20, 17.40, 20.00. Sam – Kismadár nagy kalandja (6): v: 11.00. Sam – Kismadár nagy kalandja 3D (6): szo, h: 11.00.

Tapolca, Városi mozi: május 21–27.: Sam – Kismadár nagy kalandja 3D (6): 21-27-én 14 órakor. Mad Max – A harag útja 3D (16): 21-22-én és 24-27-én 16.00 és 20.00 órakor, 23-án 20 órakor. Argo 2 (16): 21-27-én 18 órakor.

VÉRADÁS

Csütörtök: Szentgál, közösségi ház 15- 17.30 óráig; Kislőd (Városlőd), művelődési ház 14-18 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.

ZENE

Veszprém: Csermák-napok rendezvénysorozat Kacsóh Pongrác: János Vitéz daljáték — keresztmetszet 21-én 17 órakor a Megyei Rendőr-főkapitányság színháztermében.

Kezdődik az Alfa-fesztivál - Részletek itt

MÁJUS 20.

Bemutatkozik a Szeretföld-projekt

Veszprém – Veszprémi alkotók, színészek, zenészek, civil szervezetek összefogásával és közösségi finanszírozással készül játékfilm Szeretföld címmel idén nyáron, Buvári Tamás rendezésében. A Szeretföld-projekt a Pannonfíling Klub május 20-án, 17 órakor, a Hangvilla Kamaratermében tartott rendezvényén mutatkozik be részletesen, ahol az érdeklődők előzetest láthatnak a készülő filmből, és személyesen is megismerkedhetnek az alkotókkal. Részletek itt

Honvédelem napja a Laczkó Dezső Múzeumban

Veszprém  - A Laczkó Dezső Múzeum a Honvédelem napja alkalmából május 20-án, szerdán 10 órától a Hadtörténeti Intézet és Múzeummal, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központjával és a Magyar Honvédség 54. Veszprém Radarezreddel együttműködve KATONA-DOLOG címmel egész napos ingyenes rendezvényt szervez diákcsoportok és felnőtt érdeklődők számára. A program: 10 –14.30 óráig katonai szimulátorok kipróbálása, lőfegyverek bemutatója a Magyar Honvédség közreműködésével, kézműves foglalkozás a Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársaival a múzeumkertben, múzeumpedagógia foglalkozások a Hadtörténeti Múzeum közreműködésével. 10 –11.30/ 11.30–13/13–14.30 óráig a Katonaláda titka című foglalkozás.  16.30–18 óráig A Hadtörténeti Intézet és Múzeum interaktív előadása-foglalkozása felnőttek részére a múzeum foglalkoztató termében Emberek és fegyverek címmel. A múzeumkertben zajló programokon és a múzeumpedagógiai foglalkozásokon a részvétel és a Veszprémiek az I. világháborúban, az I. világháború Veszprémben című időszaki kiállítás megtekintése ingyenes.

Csermák napok győztesekkel

Veszprém  – A Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola május 20. és 22. között Csermák-napokat rendez. Május 20-án, szerdán 17 órakor a Simonyi Zsigmond általános iskola aulájában tartják a versenygyőztesek hangversenyét, ahol fellép Szigetvári Borbála Zoé. Az iskola növendéke idén kiemelt nívódíjat kapott a Budapesten megrendezett IV. Nemzetközi Bartók Béla Zeneiskolai Zongoraversenyen, a Bartók mű legjobb előadásáért különdíjat kapott. Székesfehérváron a III. Alapfokú Szanyi Irma Zongoraversenyen arany minősítést nyert el, a Megyei Lantos Magda Zongoraversenyen pedig nívódíjat.

Civil workshop

Zirc – Május 20-án 16 órától a Veszprém Megyei Civil Információs Centrum a civil szervezetek munkájának segítése érdekében workshopot szervez számviteli kérdések témakörben a zirci művelődési házban.

Elnöki fogadóóra

Balatonalmádi – Kihelyezett fogadóórát tart május 20-án, szerdán Polgárdy Imre, a megyegyűlés elnöke. A meghallgatás 14 órakor kezdődik Balatonalmádiban, a polgármesteri hivatal kistermében.

Beszélgetés a szabad sajtóról

Veszprém – A Magyar Liberális Párt és a Liberális Magyarországért Alapítvány Merre tovább, Magyarország? címmel előadás-sorozatot szervez abból a célból, hogy áttekintést kapjunk a jelenlegi társadalmi, szakmai, politikai helyzetről. Elsőként a nyilvánosság, a média szerepét, helyzetét és lehetőségeit vitathatják meg az érdeklődők, akiket május 20-án 17 órára várnak az Eötvös Károly Megyei Könyvtárba. Az esemény vendége lesz Nagy Navarró Balázs újságíró.

Csermák-napok

Veszprém – A Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola idén is megrendezi a Csermák-napokat. A program május 20-án, szerdán, 17 órakor a versenygyőztesek hangversenyével kezdődik a Simonyi általános iskolában. Másnap délután öt órakor a János vitéz című daljáték keresztmetszetét láthatják a megyei rendőr-főkapitányságon. A Csermák-díjakat május 22-én, pénteken délután adják át a Lovassy gimnáziumi zenekari gálahangversenyen.

RENDEZVÉNY

Veszprém – A Cuha szurdokba szervez túrát a Magyar Szabadidősport Szövetség Veszprém megyei tagszervezete, a kihívás napjához csatlakozva május 20-án, szerdán. Indulás Veszprémből vonattal 8.15 órakor. A túra útvonala: Porva-Csesznek vasútállomás – Vinye. Visszaérkezés vonattal Veszprémbe, 13.45 órakor. Az öt kilométeres könnyű gyaloglást Tungli József vezeti.

Nagy Navarró Balázs előadása a sajtó szabadságról 20-án 17 órakor a megyei könyvtárban.Csermák-napok rendezvénysorozat – Versenygyőztesek hangversenye 20-án 17 órakor a Simonyi Zsigmond Általános Iskolában.Titkok, játékok, szórakozás V. című vetélkedő 20-án 17 órakor a Decanter Borbisztróban.

Ajka: Duma Színház: Kőhalmi – Aranyosi 20-án 19 órakor a művelődési központban.

Kádárta: Verbunk Veszprém Népi Koncertzenekar a Magyar Orfeuszok a 19. században című koncerje 20-án 18 órakor a Faluházban.

Pápa: JMSZK Alkotó Kisközösségeinek kiállítása 20-án 17 órakor a JMSZK-ben.

Várpalota: ”....mire nincs szó, nincsen képzet: az vagy nekem, oh költészet!” – Musits Istvánné rendhagyó irodalomórája 20-án 16 órakor a városi könyvtárban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Latinovits-Bujtor Játékszín: Az igazat mondd, ne csak a valódit – 20-án 18 órakor, bérletszünet.MOZIVeszprém,Cinema City, május 20.: ARGO 2 (16): 16.30, 18.30, 20.30. BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA (12): 17.30. BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA 3D (12): 14.40, 20.20. HALÁLOS IRAMBAN 7 (16): 13.45, 19.30. CSÁBÍTUNK ÉS VÉDÜNK (12): 14.00, 16.00, 18.00, 20.00. A PLÁZA ÁSZA VEGASBA (16): 17.15. SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA (6): 15.15. SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA 3D (6): 13.15.

Tapolca, Városi mozi: május 20.: MANCS (6): 14 órakor. DÍNÓ KALAND 3D (6): 16 órakor. CSÁBÍTUNK ÉS VÉDÜNK (12): 18 órakor. A BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA 3D (12): 20 órakor.

VÉRADÁS

Szerda: Zirc, művelődési ház 13-16.30 óráig; Eplény, kultúrház, 17.30-18.30 óráig; Ajka, Magyar Imre Kórház, intézeti 10-14 óráig; Mezőlak, Jhonson Controls, ebédlő 9-16 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–18 óráig.

MÁJUS 19.

Sajtófotók

Devecser, Ajka  – A Napló sajtófotó-kiállítása május 16-áig tekinthető meg a devecseri kastélygalérián, majd 19-én 17 órától az ajkai a művelődési központ aulájában.

Gyermekkórusok

Ajka - Éneklő ifjúság címmel rendeznek dalostalálkozót az ajkai gyermekkórusok május 19-én délután fél négykor a művelődési központ kiállítótermében. Utána, 17 órakor nyílik a Napló sajtófotó kiállítása az aulában.

Előadás a ház ékességéről

Veszprém – Házad ékessége címmel tart előadást Puskás László görögkatolikus lelkész, festőművész a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége veszprémi csoportja rendezvényén május 19-én, kedden, 18 órakor a Padányi katolikus iskolában.

Rendezvények

Veszprém: Puskás László görögkatolikus lelkész, festőművész Házak ékessége című előadása 19-én 18 órakor Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnáziumban.

Ajka: Holló Együttes gyermekkoncertje 19-én 10 órakor és 14.30 kor a művelődési központban.

Balatonfüred: Kositzky Attila A magyar királyi honvéd légierő tragédiája című előadása 19-én 17 órakor a könyvtárban.

Nemesvámos: Orsós Károly r. őrnagy A tudás biztonsága – a biztonság tudása című előadása 19-én 14.30 órakor A Nemesvámosi Petőfi Sándor Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola ebédlőjében.

Pápa: Dumaszínház – Kiss Ádám 19-én 19 órakor a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban.

Várpalota: A rendszerváltás eseményei Várpalotán – Beszélgetéssorozat IV. – A kulturális élet eseményeiről beszélgetünk 19-én 17 órakor a városi könyvtárba.

MOZI

Veszprém, Cinema City, május 19.: ARGO 2 (16): 16.30, 18.30, 20.30. BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA (feliratos) (12): 20.20. BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA 3D (12): 14.40, 17.30. HALÁLOS IRAMBAN 7 (16): 13.45, 19.30. CSÁBÍTUNK ÉS VÉDÜNK (12): 14.00, 16.00, 18.00, 20.00. A PLÁZA ÁSZA VEGASBA (16): 17.15. SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA (6): 15.15. SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA 3D (6): 13.15. 

Tapolca, Városi mozi: május 19.: MANCS (6): 14 órakor. DÍNÓ KALAND 3D (6): 16 órakor. CSÁBÍTUNK ÉS VÉDÜNK (12): 18 órakor. A BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA 3D (12): 20 órakor.

VÉRADÁS

Kedd: Veszprém, Balaton Plaza 14-18 óráig; Noszlop (Oroszi), Alapszolgáltatási Központ 14-17 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.

MÁJUS 18.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Múzeumok világnapja – a felújított Bakonyi Ház ünnepélyes megnyitója 18-án 14 órakor az Erzsébet sétányon. 

Filmklub: Liza, a rókatündér – 18-án 18 órakor a VMK-ban. 

Kádárta: Mesekuckó. A Portéka Társulat bábelőadása és kézműves foglalkozás gyerekeknek 18-án 10 órakor a Faluházban. 

Pápa: „Gazdasági” bérlet Hullám-kamaraeloadás 18-án 12.30 órakor a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban. 

Várpalota: Dr. Szíj Enikő akadémikus előadása Bán Aladárról 18-án 16 órakor a városi könyvtárban. 

MOZI

Veszprém, Cinema City, május 18.: ARGO 2 (16): 16.30, 18.30, 20.30. BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA 3D (12): 14.40, 17.30, 20.20. HALÁLOS IRAMBAN 7 (16):13.45, 19.30. CSÁBÍTUNK ÉS VÉDÜNK (12): 14.00, 16.00, 18.00, 20.00. A PLÁZA ÁSZA VEGASBA (16): 17.15. SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA (6): 15.15. SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA 3D (6): 13.15. 

Tapolca, Városi mozi: május 18.: MANCS (6): 14 órakor. DÍNÓ KALAND 3D (6): 16 órakor. CSÁBÍTUNK ÉS VÉDÜNK (12): 18 órakor. A BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA 3D (12): 20 órakor.

VÉRADÁS

Hétfő: Papkeszi, általános iskola 15.30-18 óráig; Tapolca, Rockwool 10-15 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!