Programok

2015.06.21. 13:24

Programok, rendezvények Veszprém megyében június 22-től

Veszprém megye - Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 22-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

 

Szülinapi megakoncerttel ünnepel Velencén az EFOTT!

Extrán tuningolt meglepetésekkel készülnek a szervezők. Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. Magyarország talán legszerethetőbb bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha: Punnany Massif, Quimby, Somló Tamás, Wellhello, Dub FX, Tankcsapda, Vad Fruttik, Halott Pénz, Ganxsta Zolee és a Kartel 20. szülinapi nyitókoncert és még sokan mások! Részletek ide kattintva

JÚLIUS 11.

A hegy napja változatos programkínálattal

Pápa – Idén is megtartják A hegy napja elnevezésű rendezvényt a Hagyományok Hegye elnevezésű szabadidőközpontban. Az öreghegyi létesítmény ezúttal is gazdag programkínálattal várja majd az érdeklődőket július 11-én, szombaton 14 és 20 óra között. A hivatalos megnyitó 15 órakor lesz, ezt követően többek között lovas harci bemutató, középkori bajvívók küzdelme, és különféle fegyverek hatásbemutatója szórakoztatja majd a közönséget. A kísérőprogramok között szerepel például zenés műsor is.

JÚLIUS 10.

Neves formációk az Óváros téren

Veszprém – Ötödik alkalommal rendezik meg az Óváros téren a Rozé-, rizling- & jazznapokat, ahol olyan előadók és zenekarok adnak koncert, mint a Mystery Gang vagy Ripoff Raskolnikov és bandája. – A Rozé-, rizling- & jazz- napok ugyan a VeszprémFest kísérőrendezvénye, ám mára önálló rendezvénnyé, a veszprémi nyár fontos részévé vált, amelyre minden évben sokan ellátogatnak. Az ingyenes rendezvény mintegy ellenpontozza a VeszprémFest elit státusát, ám a minőséget illetően ugyanúgy magasra teszi a lécet – mondta el kérdésünkre Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezetője. Az elmondottakat jól példázza a zenei felhozatal, július 10. és 19. között harminc zenekar ad koncertet az Óváros téren. Olyan ismert formációk és előadók is színpadra lépnek, mint a Mystery Gang rockabillytrió, a tiszteletbeli magyarnak is tekinthető osztrák bluesmágus, Ripoff Raskolnikov, a Muck Ferenccel és Pribojszki Mátyással kiegészülő The Bluesberry Band, az Elvis-programmal érkező Ed Philips and the Memphis Patrol, a Tátrai Tibor nevével fémjelzett Tátrai Trend, a Fekete Jenő gitáros-énekes vezette Muddy Shoes, az utcazenegyőztes Pátkai Rozina és együttese, de érdekes zenei kalandnak ígérkezik Tóth Vera és Funky Abba nevű csapata, amelyben az Anna and the Barbiesból ismert Pásztor Anna is mikrofont ragad.

A nívós zenei felhozatal mellett a finom ételek és a jófajta borok adják a rendezvény fő vonzerejét. A környékbeli borvidékek neves pincészetei szinte kivétel nélkül képviseltetik magukat, sőt, lesz egy olyan stand is, ahol egri, móri, villányi borászok nedűit lehet majd megkóstolni július 10. és 19. között az Óváros téren.

JÚLIUS 3.

Lovasi Napok Csepregi Évával és Wolf Katival

Lovas - Csepregi Éva július 3-án este nyolc órától lép fel a Millenniumi Park nagyszínpadán, Wolf Kati pedig másnap, szombaton várja a közönségét este kilenc órától ugyanott. Részletek itt.

Nyílt nap a kutatóintézetben

Tihany - Az MTA Ökológiai Kutatóközpont idén július 3-án rendezi meg Tihanyban hagyományos nyílt napját, amelyen a Balaton élővilágát feltáró kutatásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. A programsorozatot a Balaton-kutatás eredményeit bemutató kiállítás, illetve az intézet fennállásának 80. évfordulójára készült dokumentumfilm bemutatása egészíti ki.

Irodalmi bablevesmuri

Alsóörs – A kétnapos kulturális programon beszélgetésekkel, előadásokkal várnak mindenkit július 3-án, 4-én, több helyszínen.

JÚNIUS 30.

Rendezvény

Balatonalmádi: Köztisztviselok Napja és Semmelweis napi ünnepség 30-án 15 órakor a Polgármesteri Hivatalban.

JÚNIUS 28.

Családi Nap

Veszprém - Június 28-án Családi Nap lesz a Veszprémvölgyben, a Kolostorok és Kertek területén. Délután kézműves játékok és játszóházak várják a gyerekeket, koncertet ad a Csurgó Zenekar, fellép Kökény Attila. A programok mellett a felnőtteket pálinkák, borok, a gyerekeket lufi, fagyi és egyéb finomságok várják. A belépés díjtalan.

Megemlékezés

Veszprém – A Veszprémből és környékéről hetvenegy évvel ezelőtt elhurcolt és megölt zsidó vallású honfitársakra emlékeznek június 28-án. A városi holokauszt-emlékműnél 10 órakor tartanak megemlékezést, koszorúzást, ahol Porga Gyula polgármester mond beszédet. Fél tizenegykor a Budapest úti gettónál elhelyezett emléktáblánál, háromnegyed tizenegykor a Komakút téri gettónál elhelyezett emléktáblánál koszorúznak. Fél tizenkettőkor a zsidó temetőben lesz gyászistentisztesztelet, amit Verő Tamás főrabbi vezet, közreműködik Biczó Tamás főkántor, beszédet mond Nagy Károly apátkanonok.

Nyári orgonavarázs

Veszprém – Tizedik alkalommal rendezik meg a Nyári orgonavarázs koncertsorozatot az Árpádházi Szent Margit templomban. Öt este szól majd az egyházzene, orgonával Az első alkalommal, június 28-án, vasárnap este nyolc órakor Rostetter Szilveszter, a programsorozat művészeti vezetője orgonál, közreműködik a Schola Regina énekkar, R. Nagy Rita vezetésével. Az előadók a középbarokktól napjainkig terjedő időszakból szólaltatnak meg szemelvényeket.

Pápai ifjúsági asztalitenisz

Pápa – Június 28-án, vasárnap ifjúsági egyéni és páros asztalitenisz versenyt rendeznek a településen. A Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulása által szervezett megmérettetés a télen elmaradt viadal pótlása. A helyszín a Tarczy iskola tornaterme, a versenyen 1997-ben, vagy később született pinpongosok vesznek részt, az ünnepélyes megnyitó délelőtt 10 órakor kezdődik.

JÚNIUS 27.

Babák a világból

Ajka - A városi Múzeumban különleges babák tekinthetők meg a világ minden tájáról egy kiállítás keretében június 27-ig.  A kollekció Szilágyiné Farkas Ilona gyűjteményéből származik.

Jubileumi civil fesztivál

Ajka – Tizenötödik alkalommal szervezi meg a civil fesztivált a Civil Szervezetek Szövetsége június 27-én. A Civil Házban 14 órakor kezdődő programban fellépnek a Patakparti óvoda néptáncosai, a Timföldgyári nyugdíjas klub énekkara, a Dinamik rock and roll csoport, a Látássérültek egyesülete tagjai, az Ajka Kristály SE aerobikos gyermekei, az Orchidea nyugdíjas klub, a Rolling Country kerekes székes tánccsoport, a Hangadók zenekar, a kolontári tánckar, valamint a Szivárvány együttes.

Kiállítás nyílik

Veszprém – Június 27-én 9 órától tekinthető meg N. László Gizella festőművész A természet, az örök szépség című kiállítása a Városi Művelődési Központ előcsarnokában.

Falunap zenével, tánccal

Borzavár – Zenés műsorokkal, sportprogrammal rendezik meg a falunapot június 27-én az emlékparkban. A programok 13.30-tól kezdődnek, fellép többek között Hatás Andrea és Szeles József, Maksa Zoltán és Tolvai Renáta. Bemutatkoznak a helyi általános iskolások, óvodások és a népdalkör. Mindenki találhat szórakozást az operettől a popig és a néptáncig. Délelőtt kispályás labdarúgás lesz, a zenés mulatság pedig késő estig tart.

Kiálts a szeretetért

Tapolca – Évadzáró zenés műsorát mutatja be a Tapolcai Musical Színpad június 27-én, szombaton 17 órától a Tamási Áron Művelődési Központban. A fellépő negyven tag között számosan versenyeket nyertek. Műsoruk címe Kiálts a szeretetért.

Juniálist tartanak

Tapolca – Juniálist rendez a Tapolca VSE természetjáró szakosztálya szombaton. A helyszín a gyenesdiási nagymező. Június 27-én, szombaton juniálisra invitálja az érdeklődőket a Tapolca VSE természetjáró szakosztálya. A gyenesdiási nagymezőn lesz tájékozódási verseny Pacsai Bálint szervezésében, szalonnasütés, és különböző játékok. A szervezők igény szerint rövid túrát is tartanak. A résztvevők 7.50-kor találkoznak a tapolcai autóbuszpályaudvaron. A helyszín autóval is megközelíthető.

Rendezvények

Ábrahámhegy: Bernáth Aurél festőművész és Koltai János festőművész kiállításának megnyitója 27-én 16 órakor a Bernáth Aurél Galériában.

Ajka: Civil fesztivál 27-én 14 órakor a Sport utcában.

Alsóörs: Utcabál a SaSi duóval 27-én 20 órakor a Sirály parkban.

Balatonakali: Szezonnyitó 27-én 10.30 órakor a kikötőben.

Balatonkenese: Retro disco 27-én 20 órakor a Vak Bottyán strandon.

Balatonszepezd: Hársfavirág ünnep 27-én 18 órakor a szepezdfürdői szabadstrandon.

Bakonyság: Falunap 27-én, polgármesteri köszöntő 16 órakor, 20 órától bál.

Berhida: III. Peremartoni Nap 27-én a Petofi Muvelodési Ház U alaknál.

Gyulafirátót: A Hadnagy-díj átadása 27-én 18.15 órakor a sportpályán.

Tapolca: A Tapolcai Musical Színpad nagyszabású évadzáró gálaműsora: Kiálts a Szeretetért! címmel 27-én 17 órakor a művelődési központban.

JÚNIUS 26.

Szécsi Pál emlékest

Magyarpolány - Kósza szél címmel hívja Horváth Andor színművész zenei időutazásra az érdeklődőket június 26-án 20.30-tól a Faluházba. Az előadói est Szécsi Pál emléke előtt tiszteleg.

Ősbő vezér ünnepe

Öskü – Június 26-án és 27-én tartják a település hagyományos falunapi rendezvényét, az Ösbő vezér napokat. Az ünnepélyes megnyitóra pénteken 18 órától a művelődési házban, ahol Művészek mundérban címmel nyílik kiállítás a honvédség és a katasztrófavédelem állományában szolgáló alkotók műveiből. Szombaton az Ösbő vezér emlékparkban délelőtt főzőverseny és parasztolimpia, délután és este pedig koncertek és egyéb kulturális programok várják a nagyérdeműt. A helyi és környékbeli csoportok mellett fellép Sihell Ferry és Henna, Szabó Ádám és a Martosról érkező Black Side zenekar is.

Baky Péter tárlata

Balatonfűzfő  – Baky Péter festőművész munkáiból nyílik kiállítás június 26-án, pénteken, 17 órakor a művelődési központ és könyvtár kiállítótermében.

Halünnep

Balatonfüred – Színes zenei programokkal várják az érdeklődőket a hétvégén a Balatoni hal- és borünnepen. Június 26-án, pénteken 21 órától a Muzsikás együttes ad koncertet a Tagore sétánynál a szabadtéri színpadon, míg másnap 20.30-tól a szerbiai Trio Balkan Strings zenél. Tihanyban a Mádl Ferenc téren június 26-án 20 órától Kövy Szabolcs ad koncert, másnap ugyanitt 20 órától utcabál az SMS együttessel. Paloznakon a tájház udvarán június 27-én, szombaton 20.30-tól a Black Riders zenekar koncertezik.

Varju László tart fórumot

Várpalota  – Tervezzük újra Magyarországot! címmel Varju László országgyűlési képviselő, a DK alelnöke tart lakossági fórumot június 26-án 17 órától a Jó Szerencsét Művelődési Központ 12-es termében. A politikus előtte 16 órától a várpalotai Dísz téren kampányol a párt helyi aktivistáival.

Péti nyár

Pétfürdő – Péti nyár június 26-án és 27-én a pétfürdői ligetben. Péntek este 20 órától az Ocho Macho ad ingyenes koncertet a szabadtéri színpadon. Szombaton ugyanitt 10 órától Palya Bea- koncert, 20 órától az Ismerős Arcok zenél, 22 órától pedig a The Gain Music lép színpadra.

RENDEZVÉNY

Alsóörs: A Swing-swing együttes jazz klasszikusokkal vár mindenkit június 26-án és július 10-én este fél nyolctól a parton.

Badacsonytördemic: A budapesti Dohnányi Ernő Zeneiskola Gitár-, Harmonika-együttesének és Kórusának Hangversenye 26-án 19 órakor Szent Imre Római katolikus templomban.

Balatonakarattya: Jazz napok 26-27-én a Rákóczi parkban.

Balatonalmádi: Péter Pál napi vigaladom 26-28-án a Szent Erzsébet ligetben.

Balatonfüred: Grimm József grafikus, festőművész kiállítása nyílik június 26-án, pénteken este hat órakor az Arácsi Népházban.

Gyulafirátót: XXIV. Rátóti Napok 26-27-én. 26-án 17 órakor a művelődési házban.

MOZI

Veszprém, Cinema City, június 26: TÖRTETŐK (16):  14.10. AGYMANÓK (6): 10.00, 13.40 órakor. AGYMANÓK 3D (6): 11.30, 15.50, 18.00, 20.10 órakor. JURASSIC WORLD (12): 14.40 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): 12.00, 17.20, 20.00, 22.30 órakor. MEGŐRJÍT A CSAJ (12): 12.10, 16.20 órakor. SAUL FIA (12): 17.00 órakor. A KÉM (16): 19.30, 22.00 órakor. SUPERFAST – HALÁLI IRAMBAN (16): 10.20, 15.00 órakor. S SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA 3D (6): 10.00, 13.00 órakor. 

Tapolca, városi mozi, június 26: AGYMANÓK (6): 16 órakor. MEGŐRJÍT A CSAJ (12): 18 órakor. TÖRÉSVONAL (16): 20 órakor.

JÚNIUS 25.

Nemzeti Érték Gála

Veszprém –
Nemzeti Érték Gála címmel rendezvényt szervez a Hungarikum Bizottság június 25-én csütörtökön 18 órakor a Petőfi Színházban. Az esemény fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Fórum a fenntartható fejlődésről

Veszprém - A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Bizottságának együttműködésével fórumot szervez 2015. június 23-án 16:30-tól Veszprémben, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Nagy László termében. A fórum előadói arra keresik a választ, hogy a fenntarthatósági törekvések jó ütemben haladnak-e Magyarországon, milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy az emberiségnek a Föld a jövőben is élettere maradjon és milyen európai uniós forrásokat vehetnek igénybe azok, akik fenntarthatóbb módon szeretnének élni.

Kreatívan

Veszprém – Kontra Ágnes festőművész alkotásai írásra inspirálják a látogatókat a Várgalériában, ma este hat órától. Kontra Ágnes festőművész Átlátások című kiállítása két héttel ezelőtt nyílt meg a Dubniczay-palota Várgalériájában. A szervezők a ma esti programon ezen festményektől és installációktól várják, hogy a résztvevőkben kellő kíváncsiságot ébresszen ahhoz, hogy rövidebb írásos alkotásokat hozzanak létre – közösen. A hangsúly a közös alkotáson, a kíváncsiságon és a játékon van. Az alkotások nem az örökkévalóságnak, hanem a pillanatnak születnek. Közreműködik Kontra Ágnes festőművész és Balassa Bálint.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Nemzeti érték gálaműsor 25-én 19 órakor a Petőfi Színházban.

Egészség a növényi táplálkozás jegyében című előadás 25-én 17 órakor a Városi Művelődési Központban.

Kreatív Írás Balassa Bálinttal Kontra Ágnes Átlátások című kiállításán 25-én 18 órakor a Dubniczay-palota Várgalériájában.

Összművészeti kiállítás ünnepélyes megnyitója 25-én 18 órakor a Petőfi Színház előcsarnokában.

Balatonfüred: Szilárd Anikó festőművész kiállítása 25-én 18 órakor az Óvárosi Művészkávéházban.

Balatonkenese:
Bábszínházi előadás gyerekeknek 25-én 18.30 órakor a kultúra házában.

Bánd: A tudás biztonsága – a biztonság tudása című előadás 25-én 16 órakor a kultúrházban.

SZÍNHÁZ

Balatonfüred: Hotel Marina: Pannon Várszínház: Szépek szépe – 25-én 11 órakor.

Csavard fel a szőnyeget – 25-én 21 órakor.

MOZI

Veszprém, Cinema City, június 25.: TÖRTETŐK (16): 14.10, 18.20, 20.30 órakor. AGYMANÓK (6): 10.00, 13.40 órakor. AGYMANÓK 3D (6): 11.30, 15.50, 18.00, 20.10 órakor. JURASSIC WORLD (12): 14.40 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): 12.00, 17.20, 20.00 órakor. MEGŐRJÍT A CSAJ (12): 12.10, 16.20 órakor. A KÉM (16): 17.00, 19.30 órakor. SUPERFAST – HALÁLI IRAMBAN (16): 10.20, 15.00 órakor. HOLNAPOLISZ: 12.30 órakor. SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA (6): 10.00 órakor.

Tapolca, városi mozi,
június 25.: AGYMANÓK (6): 16 órakor, MEGŐRJÍT A CSAJ (12): 18 órakor, TÖRÉSVONAL (16): 20 órakor.

JÚNIUS 24.

Micimackó és barátai

Berhida -– 1000 bocs! Micimackó és barátai címmel láthatnak különleges bábjátékot az érdeklődők június 24-én 18.30-tól a Petőfi Művelődési Házban. Június 27-én a művelődési ház mögött egész napos programra várják az érdeklődőket a III. Peremartoni Napon.

Bűnmegelőzési program

Porva – A Könyvtári, Információs és Közösségi Hely június 24-én 16 órakor a könyvtárban „A tudás biztonsága – a biztonság tudása” Bűnmegelőzési program a könyvtárban címmel előadást szervez. A Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa Orsós Károly r. őrnagy mutatja be az általa szerkesztett „Bűnmegelőzési RecepTúra- Balaton-Bakony 2013”, és a „Közlekedésbiztonsági kóBORló” című könyveket, s ad hasznos bűnmegelőzési tanácsokat.

Szent Iván-éji mulatság

Balatonalmádi – Máglyagyújtás, tűzugrás, parázson járás is lesz június 24-én, szerdán este nyolc órától a Szent Iván-éji mulatságon. A Szent Erzsébet ligetben tűzzsonglőrök, gyertyatáncosok várják a közönséget. Fellép a Botorka Táncegyüttes és muzsikál a Kákics Zenekar is.

 

RENDEZVÉNY:

Veszprém: A Séd 2015 nyári számának bemutatója 24-én 19 órakor a Fricskában.

Balatonakali: Gasztronómiai hét 24-étől július 3-áig, 12 órától.

Balatonalmádi:
Szent Iván-éji mulatság 24-én 20 órától a Szent Erzsébet ligetben.

Balatonlábdihegy: Múzeumok éjszakája és Szent Iván-éji tűzgyújtás 24-én 17 órakor az Ökoturisztikai Látogatóközpontban.

Berhida:
Meseszínház – 1000 bocs!!! Micimackó és barátai 24-én 18.30 órakor a Petőfi Művelődési Házban.

Porva:
A tudás biztonsága – a biztonság tudása című előadás 24-én 16 órakor a könyvtárban.

Szigliget:
Szent Iván éjszakáján fáklyás várlátogatás 24-én 20 órakor a szigligeti várban.

MOZI


Veszprém, Cinema City, június 24.: JURASSIC WORLD (12): 14.40 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): 17.20, 20.00 órakor. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): 14.15 órakor. POLTERGEIST: KOPOGÓ SZELLEM 3D (16): 15.50, 19.30 órakor. TÖRÉSVONAL (16): 20.10 órakor. TÖRÉSVONAL 3D (16): 13.20, 17.50 órakor. A KÉM (16): 13.00, 15.30, 18.00, 20.30 órakor. HOLNAPOLISZ (12): 16.50 órakor.

Tapolca, városi mozi, június 24.: JURASSIC WORLD 3D (16): 15.30 órakor. HARCOSOK KLUBJA (18): 18 órakor. TÖRÉSVONAL 3D (16): 20.30 órakor.

JÚNIUS 23.

RENDEZVÉNY

Balatonszepezd: Szent Iván éji mulatság – Navratil Andi és Demeter László koncertje 23-án 19 órakor a Víriusz strandon.

MOZI

Veszprém, Cinema City, június 23: JURASSIC WORLD (12): 14.40, 20.00 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): 17.20 órakor. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): 14.15 órakor. POLTERGEIST: KOPOGÓ SZELLEM 3D (16): 15.50, 20.15 órakor. TÖRÉSVONAL 3D (16): 13.20, 17.50 órakor. SAUL FIA (12): 19.30 órakor. A KÉM (16): 13.00, 15.30, 18.00, 20.30 órakor. HOLNAPOLISZ (12): 16.50 órakor. 

Tapolca, városi mozi, június 23: JURASSIC WORLD 3D (16): 15.30 órakor. HARCOSOK KLUBJA (18): 18 órakor. TÖRÉSVONAL 3D (16): 20.30 órakor.

JÚNIUS 22.

Kézműves tábor

Ajka - A Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ aulájában kézműves tábort rendeznek június 22-től 26-ig. A szervezők várják a kreativitásukat kipróbálni akarókat.

Senior Sakkbajnokság

Június 22-től 28-ig Senior Sakkbajnokságot rendeznek a Nagy László Könyvtár és Szabadidő Központ kiállítótermében. Részletek itt

KIÁLLÍTÁS

Tapolca: Gyetvai Zsuzsanna azaz Zsi Chimera posztumusz kiállításának megnyitója 22-én 18 órakor a művelődési központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!