Programok

2015.12.13. 17:56

Programok, rendezvények Veszprém megyében december 14-től

Veszprém megye - Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények december 14-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

JANUÁR 23.

SÜMEG

Bál Zsófia emlékére: Immár harmadszor rendezi meg a Kompanik Zsófiáról elnevezett Zsófia bált a város Önkormányzata, a Térségi Vállalkozók Egyesülete és az Építőipari Gyártók és Beszállítók Egyesülete. A mulatságra január 23-án várnak mindenkit a Hotel kapitányban.

DECEMBER 28.

ALSÓÖRS

Idén is megrendezik a rendkívül népszerű Szilveszter-kupa teremlabdarúgó-tornát. A december 28-29-i eseményt kilencedik alkalommal hívják életre, a helyszín az alsóörsi sportcsarnok. A kispályás megmérettetésen rendszerint több helyi származású, neves labdarúgó is pályára lép, a résztvevők magas színvonalú, izgalmas tornát szoktak produkálni. A ranghoz illő a díjazás is, a legjobb csapatok értékes ajándékokat vihetnek haza, még a 16. helyezett sem távozik üres kézzel. Az egyéni legjobbakat is kitüntetik. Jelentkezni a torna szervezőjénél, Schmidmajer Árpádnál lehet.

DECEMBER 24.

AJKA

Karácsonyi darab: Gyermekek mutatnak be pásztorjátékot december 24-én délután negyed öttől a Jézus Szíve Plébánián és december 25-én délelőtt tizenegy órától a tósokberéndi Szent István Király-templomban.

DECEMBER 20.

Aranyvasárnapi futás

Porva - Idén is várják a szervezők az aranyvasárnapi Bakonyi karácsonyra a terepfutókat és teljesítménytúrázókat. A rajt és a cél is Porván lesz az általános iskolában. A versenyen egy hosszabb félmaratoni és egy 11,3 kilométeres mini maratoni táv közül választhatnak a futók és a túrázók. Bár a helyszínen is lehet nevezni az eseményre, a szervezők mindenkit arra biztatnak, hogy nevezzenek be előre. A távok teljesítőinek a célban a porvai önkormányzat egy tál forró tárkonyos vadragulevessel kedveskedik, valamint forralt bor és ínycsiklandozó bejgli is segíti a regenerálódást. A résztvevők csatlakozhatnak a szervezők Egy doboznyi szeretet akciójához is, ahol rászoruló családok gyermekeinek gyűjtenek.

Karácsonyfát állítanak

Veszprém - A Jeruzsálemhegyi Baráti Kör huszonötödik alkalommal állítja fel közös karácsonyfáját a Kiskőrösi ABC előtti téren. Az ünnepség december 20-án, vasárnap délután négy órakor kezdődik. A baráti kör tagjai együtt díszítik fel az egyesületnek felajánlott fenyőfát, meghallgatják László Dezső atyának, a Regina Mundi-templom plébánosának köszöntőjét, mondta Heiter Sándor, az egyesület elnöke.

DEVECSER

Betlehem: Ünnepi műsort mutatnak be az általános iskolások december 20-án délután negyed öttől a városi betlehemnél. A színdarabban közreműködik az óvodapedagógusok kórusa.

AJKA

Kórusok: A város kórusai karácsonyi műsort adnak délután fél öttől a Jézus Szíve-templomban.

DECEMBER 19.

Karácsonyváró templomi áhítat

Alsóörs - A templom alakulóban lévő kórusa Tóth Péterné Vörös Ágnes, Mesics Jeromos és Balázs Márta közreműködésével, valamint Pusker János kántor-karnagy vezetésével várja az érdeklődőket december 19-én, szombaton este hat órakor tartandó karácsonyváró áhítatára, amelyet az alsóörsi plébániatemplomban tartanak.

Ételt osztanak

Ajka - Babgulyással, teával, gyümölccsel és süteménnyel várja vendégeit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Kereszténydemokrata Szövetség helyi csoportja december 19-én, szombaton fél tizenkettőtől a belvárosi templom kertjében. A vendéglátók már kilencedszer rendezik meg az ünnepet.

Csilingelő kiállítás

Sümeg - Csengőkiállítást rendez az önkormányzat a Kisfaludy Sándor Emlékházban december 19-én délután két órakor. A veszprémi Horváth János és Horváthné Peterdy Ilona gyűjteményét Máthé Éva mutatja be. A kiállítás megnyitóján fellép a Szegedy Róza Női Kar Paukovics László karnagy vezetésével, valamint a helyi óvoda Cirmi csoportjába járó Renczes Borbála, Molnár Zsófia és Bock Bence, továbbá a sümegi zeneiskola növendékei.

Mindenki karácsonya

Zirc - December 19-én, szombaton rendezik meg a mindenki karácsonyát a Zirci Ciszterci Apátságnál.

Gálaműsor

Zirc - December 19-én 18 órakor rende-zi meg a zirci Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület a hagyományos énekes-táncos karácsonyi gálaműsorát a PSzC Reguly Antal Szakképző Isko-lája és Kollégiumának tornacsarnokában.

Római disznó

Balatonfüred - Szőcs Géza Carbonaro: 6-106 című kötetének, Farkas Wellmann Endre A római disznó című könyvének, illetve a Tempevölgy folyóirat decemberi számának bemutatójára várják az érdeklődőket december 19-ére, szombat délután öt órára. A Vaszary Galéria Széchenyi termében a köteteket Kéri Kitty színművész közreműködésével bemutatják a szerzők, Szőcs Géza és Farkas Wellmann Endre, a folyóiratot bemutatja Tóbiás Krisztián, a moderátor Cserép László lesz.

BALATONALMÁDI

A Balatonalmádi anno III című könyvet mutatják be december 19-én, szombaton 16 órától a Vörösberényi kultúrházban. A fotóalbum a városrész fejlődését szemlélteti.

BALATONFŰZFŐ

Kulturális programokkal várják az érdeklődőket a városi karácsonyon december 19-én, szombaton 17 órától a közösségi házban. A Conestoga Country Linedance nevű táncegyüttes karácsonyi műsora után, 18 órakor a Varnyú Country zenekar lép színpadra, majd 19 órától Gergely Róbert énekes lép fel. A rendezvény kezdetétől karácsonyi kézműves foglalkozás várja a gyerekeket.

ÚRKÚT

A Viva Voce kórus adventi zenés estet tart a Hauser Lajos Általános Iskola előadótermében december 19-én, este hat órától.

DECEMBER 18.

Nyolcak és Bartók Béla

Balatonfüred  - Kerekasztal-beszélgetésre és könyvbemutatóra várja az érdeklődőket a Vaszary Galéria Baráti Kör december 18-án, pénteken. A délután négy órakor kezdődő program fő témája a Nyolcak és Bartók, akikről többek között Passuth Krisztina, Kovalovszky Márta, Geskó Judit és Radnóti Sándor fog beszélgetni.

SÜMEG

Idén is lesz mézeskalácsmustra: Az idei mézeskalácsmustrát december 18-án 17 órakor rendezik a városi könyvtárban. Mézeskalács házikók, adventi koszorúk, kopogtatók és mívesen díszített mézeskalács aprósütemények, karácsonyfadíszek alkotói mérhetik össze kéz-ügyességüket a tavalyi nagy sikerű rendezvény után idén is. A versenyre kizárólag amatőr jelentkezőket várnak a környező településekről is. A könyvtárunk emeleti olvasótermében a mézeskalács alkotásokhoz illő hangulatot biztosítottak a szervezők a népi szövésű textíliákkal, karácsonyi díszítéssel, mécsesekkel, gyertyákkal. A mustrára kerülő mézeskalácsokból kiállítást szerveznek a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban, az alkotók felajánlhatják műveiket jótékony célra az Adventi forgatagon 19-én.

Gyermekeknek

Zirc - December 18-án, pénteken 9-13 óráig rendezi XVIII. városi gyermekkarácsonyát a zirci művelődési ház és a Zirc Városi Ifjúsági Fórum, a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház partnerségével a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola F épületében.

DECEMBER 17.

AJKA

Együtt ünnepelnek: A nyugdíjasok karácsonyi ünnepséget tartanak az időseknek a kaszinóban december 17-én délután három órától.

SÜMEG

Názáreti Mária: Filmvetítésre várja vendégeit a művelődési központ december 17-én délután öt órakor. Nagy József főesperes, kanonok beszélget a filmről, hitről, szeretetről.

TAPOLCA

Hangverseny: A Járdányi Pál Zeneiskola karácsonyi hangversenyét rendezik a Tamási Áron Művelődési Központban 17 órakor.

DECEMBER 15.

AJKA

Kristály-gála: Az Ajka Kristály Sport Egyesület aerobikosai év végi gálán mutatják meg ügyességüket az érdeklődőknek, melyet december 15-én, kedden este fél hattól tartanak a Nagy László Szabadidőközpont színháztermében.

BALATONALMÁDI

Beszélgetés Bachról Az ötödik evangélista címmel beszélget Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök és Varnus Xavér orgonaművész Johann Sebastian Bachról december 15-én, kedden 18.30-tól a balatonalmádi református templomban az Előadások az Isten garázsában sorozat negyedik estjén.

DEVECSER

Karácsonyi hangversenyt adnak a helyi zeneiskolások december 15-én, kedden délután öt órától a művelődési házban.

SÜMEG

Mézeskalács: Mustrára várnak saját készítésű mézeskalácsokat. A versenyre nevezni december 15-éig lehet a városi könyvtárban, az elbírálás december 18-án délután öt órakor lesz.

TAPOLCA

Adventi est: A Wass Albert Könyvtárban az Énekmondó együttes Köszöntünk, karácsony című műsorára várnak mindenkit. A zenés adventi est 17 órakor kezdődik.

VESZPRÉM

Faludi Ádám költő lesz az Olvasólámpa című irodalmi program vendége december 15-én, kedden 17 órától a Dubniczay-palotában. Az est házigazdája Fenyvesi Ottó szerkesztő, József Attila-díjas költő.

 

HETI VÉRADÁSOK

A következő helyszíneken lehet ma vért adni: Várpalota, honvédség 13-15.30-ig; Ősi, iskola 16.30-18 óráig; Ajka, Hétszínvirág Óvoda 12.30-16 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8-15 óráig. Szerda: Veszprém, Gastroker 13-16 óráig; Ajka, intézeti, Magyar Imre Kórház 10-14 óráig; Gic, orvosi rendelő 13-14 óráig; Nagygyimót, kultúrház, 15-16 óráig; Veszprém, vérellátó 8-18 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!