Hirdetés

2024.06.03. 08:00

„Bakonybél elmúlt tíz éve.”

Bakonybél mára a térség meghatározó turisztikai célpontjává vált, valamint a letelepülni vágyók cél állomása is egyben. Köszönhető ez a számos fejlesztésnek, marketingnek, valamint a sok és áldozatos munkának, az önkormányzat és a település lakói részéről is.

PR cikk

Ezen fejlesztések nemcsak a vendégek érdekeit, hanem nagy részben a településen élők életminőségének javítását is szolgálják.

A település rendezettségével és vendégszeretetével, rendezvényeivel szintén élen jár a térségben és nagyrészt ennek köszönheti a négy évszakos turizmus kialakulását is.

Bakonybélben minden közintézmény felújítva, energiatakarékosan üzemel, közterei rendezettek, felújítottak, plusz közszolgáltatások üzemelnek, kiemelkedő szociális, gyermek és család segítő támogatások minden évben, valamint a helyi identitás megőrzése fontos a település vezetőinek.

 

Kiemelt hangsúlyt kap az óvoda és iskola mindenáron történő megtartása is, ami minden lakónak fontos és elsődleges feladat. Az óvoda a környék egyik legelismertebb intézménye, ami nem csak teljesen felújítva és energiatakarékosan üzemel, hanem a dolgozók képzésére és eszközfejlesztésére mindig kiemelt figyelem kerül. Az iskolában az alsó tagozatos kisdiákok kiemelkedő oktatást kapnak a tanító néniktől. Táborokban és szakkörökön, külön órákon vehetnek részt a gyermekek. Amiben lehet az iskolát is támogatja a falu és az önkormányzat.

Nagyon kiemelkedő a közösségi élet is, civil szervezetekkel, önkéntes segítőkkel együtt számos kulturális és közösségi rendezvényt tartanak, szintén egyedülállóan a térségben. Az önkéntes közösségi munkáért, 2018 óta minden évben, egy „Bakonybélért Emlékérem” átadására kerül sor, és több köszönő oklevél is gazdára talál. Ezzel adnak értéket az elvégzett önkéntes közösségi munkának. Több távoli településről kapnak pozitív visszajelzést, és kérdezik tőlük: „Mi a titok?”.

Az önkormányzat gazdálkodásáról elmondható, hogy kiegyensúlyozott, megfontolt és takarékos, anyagi bizonytalanság az elmúlt tíz évben nem volt. Próbálnak lépést tartani a dolgozók bérezésében és megbecsülésében is. Számos fejlesztés valósult meg a településen, főként pályázati forrásokból, a teljesség igénye nélkül ezek: Szent Gellért Tér teljes rekonstrukciója, Szent-Kút és környékének komplex felújítása, óvoda, orvosi rendelő, főzőkonyha, közösségi ház, közösségi tér teljes felújításai, valamint új játszótér, buszmegállók, ingyenes parkolók, millenniumi park is épült a településen. Mindezt Magyarország Kormányának segítségével.

 

Fontos és időszerű volt a Száraz-Gerence és Gerence patakok belterületi szakaszain a teljes meder rekonstrukció, szélesítés, mélyítés és hidak keresztmetszeteinek növelése is, az itt élők létbiztonsága érdekében.

A településen és mindkét irányból a megközelítő utak teljes felújítása is fontos mérföldkő volt a település életében, amely nem csak a településen élők munkába járáshoz és egyéb ügyintézéséhez volt fontos, hanem a faluba érkezők utazási komfortjának javításában is kiemelkedő szerepe volt.

Mert az első benyomás is fontos a megítélés alkotásakor.

A település Monostora 2018-ban volt ezer éves és tavaly ünnepelték Szent Gellért remete Bakonybélbe érkezésének ezer évét is. 2018-ban megrendezésre került a településen az „Az Ezer Éves Falvak Találkozója”, ahol mintegy 13-14 település képviseltette magát, és mindenki büszkén vallotta ezeréves keresztény múltját.

Bakonybél egy ezeréves csoda vagy még annál is több. Mindenkinek legalább egyszer látnia kell.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában