szponzorált tartalom

2018.02.22. 18:25

Harisnyás Pippi stílusában (x)

A harisnya elengedhetetlen kiegészítője a női ruhatárnak. A színekkel, mintákkal remekül lehet játszani - tökéletesen feldobja ez a darab a kissé kötött téli-kora tavaszi öltözködést.

Combfixet csak jó időben húzzunk

Bár akár zsebben is elfér, és kedvező ára miatt szinte akármennyit felhalmozhatunk belőle, teljes értékű ruhadarabnak tekinthető. Ami nagyon fontos – az egészségünk érdekében -, hogy az évszakhoz, hőmérséklethez illeszkedő legyen a harisnyánk.

Eleve nőiessé varázsolja a viseletünket, ha ezt választjuk reggel öltözködésnél, mivel szoknyát feltételez. Érdemes a leghidegebb időben is, mégha komfortosabbnak is tűnik a betonbiztos nadrág-csizma párosítás, időnként a szoknyára szavazni.

Ha nulla fok alá csúszik a hőmérő higanyszála, akkor is van lehetőség harisnyát venni, csak a magasabb den számúak közül kell választani.

A den szám a harisnya készítésénél használt fonal finomságát jelzi. Minél kisebb a den szám, annál finomabb a fonal, és vékonyabb a harisnyanadrág.

Minden igényhez van den szám

Nem kell sokat kísérleteznünk ezen a téren, mivel pontosan lehet tudni, melyik den szám milyen stílusú, típusú, melegségű verziót jelent.

  • A 8-10 denes harisnyák melegítő értéke a nullával egyenlő, viszont tökéletes alkalmi viseletek.
  • A 15-20 denes harisnya mindennapi viseletre jó, megfelelően kellemes időben.
  • A 30-40 den tavaszi-őszi viseletnek ideális, azaz a hűvösben melegen tart.
  • A 60-100 denes harisnya választható télre, akár fagypont körüli időjárás esetén. Ez már vastagabbnak mutatja a lábunkat, ám nem fogunk fagyoskodni benne.
  • Ennél is masszívabb a 200-500 den, amely már olyan védelmet nyújt, mint egy bélelt leggings.
  •  

    Üzleties megjelenéshez csak klasszikus harisnya illik

    A harisnyanadrág amellett, hogy melegen tart – mint fent láttuk -, sokat dobhat a nőiességünkön is. Szinte minden változata remek választás, ha illik a teljes megjelenésünkhöz.

    A minta nélküli fekete, kissé áttetsző harisnyák biztosan beválnak, éppenígy a szürke vagy testszínű is bárhová választható, és kitűnően öltöztet. Arra érdemes ügyelnünk, hogy sötét ruhához sötét, világoshoz világosabb változatot húzzunk, ha elegáns megjelenés a cél.

     

    Amikor nagy a választék, szerepet kap a stílusérzék

    Ha mintás harisnyát választunk, elmehetünk a fiatalos, netán kislányos irányba is. Betörtek és hódítanak például a vidám mintájú darabok, amelyekre az ember odakapja a fejét.

    Hordhatunk például nagy cicafejeket a térdünkön. Csak arra ügyeljünk, hogy a nagy minták – mint minden ruhadarab esetében – optikailag nagyítanak. Ugyanígy az élénk színű harisnyák sem állnak jól mindenkinek.

    A technika ma már mindent lehetővé tesz, akár színes, tágra nyílt szemek is lehetnek a harisnyánkon, csak arra ügyeljünk, az alkatunkhoz jól áll-e.

    Ha bizonytalanok vagyunk, fordulhatunk bátran a bevált darabokhoz. A hátul, a láb vonalán felfutó függőleges csíkos verzió például gyakorlatilag mindenkinek előnyösen áll.

    A lurex, fémes csillogású darabok – főleg ha magasabb den számúak – a legtöbb stílustanácsadó szerint tiltólistásak. De ha gyönyörű a lábunk és szeretjük a feltűnő megjelenést, ezzel is kísérletezhetünk.

     

     

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában