Porva

2016.11.28. 16:50

Csendült a nóta

Porva - Nótaestre invitálta az önkormányzat az érdeklődőket a közösségi házba. A meghívást sokan elfogadták, még a szomszéd községből is érkeztek vendégek, így zsúfolásig megtelt a terem nóták kedvelőivel.

Kutasi Zsófia

A nótaesten Rugli Béla harmonikával kísérte a nosztalgikus dallamokat a nótaesten. A Szanyból érkező muzsikus nem először találkozott lelkes közönségével.

- Az esemény megszervezésének apropóját az adta, hogy az október elején Szépalmán megtartott időseket köszöntő ünnepünkön szenzációs hangulat kerekedett. Fontosnak tartjuk, hogy lehetőséget kínáljuk és örömet szerezzünk a közösségünk azon tagjainak, akik kedvelik a magyar nótákat - mondta Veinperlné Kovács Andrea polgármester.

Megtelt vendégekkel a közösségi ház a nótaesten. A képen Veinperlné Kovács Andrea porvai polgármester
Fotó: Porva önkormányzat

- Meggyőződésem, hogy a szívből jövő nótázás összekovácsolja az embereket és erősíti a közösségeket és olyan baráti légkört teremt, amely derűt hoz mindannyiunk számára - folytatta a polgármester.

Az esten számos régi nótát, csárdást énekeltek el közösen a vendégek, ami mutatja, hogy a magyar folklór zenei tára gazdag és bőséges.

- Jó érzés volt részese lenni, ahogy a dalosajkú, nótáskedvű résztvevők ezen a nótaesten keresztül is ápolják a magyar kultúrát, őrzik őseink hagyományát, a nótákat - összegezte véleményét Veinperlné Kovács Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!