Pápa

2016.09.15. 19:45

Szavalóversenyt nyert

Pápa - Szücs Kornélia pápai diáklány nyerte meg a budapesti Újszínház Turcsány Péter-szavalóversenyét.

Polgár Tibor

A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziumának 10. osztályos tanulója a nővérének a férjétől szerzett tudomást a fővárosi teátrum által meghirdetett országos megmérettetésről, amire önállóan, a nyári szünet alatt készült fel. A jelentkezőknek egy hangfelvételt kellett küldeniük az Újszínháznak, melyen Turcsány Péter Pergető című versét szavalják. A Bártfay Rita, Bordán Irén, Falussy Lilla, Szutor Ági, Nagy Zoltán és Dörner György színházigazgató alkotta zsűri a hangfelvételek alapján választotta ki a legjobb tíz versenyzőt, akik bejutottak a döntőbe.

Szücs Kornélia a szavalóverseny oklevelével és Dörner Györggyel, az Újszínház igazgatójával Fotó: Újszínház

A fináléban a 16 éves Szücs Kornélia volt a legfiatalabb, a zsűri előtt pedig ugyancsak a Pergetőt adta elő. Az Újszínház weblapja szerint az ítészeknek nem volt könnyű dolguk, mivel mind a tíz versenyző remek produkciót nyújtott. Végül a pápai diáklány nyerte el az első helyezést.

Szücs Kornélia emellett egy másik nagy sikert is elért ebben a hónapban: A halét-terem drámája című meséje harmadik helyezett lett Az én mesémet adom neked! elnevezésű országos pályázaton. Az ehhez kapcsolódó díját szeptember 24-én veheti át a Magyarság Házában, az alkotása pedig bekerül egy készülő mesekönyvbe. Szücs Kornéliának a szavalathoz Tóthné Bogdán Zita, míg a meseíráshoz Balázs Edina magyartanárok nyújtottak segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!