Pápa

2016.05.26. 05:12

Gyilkosság Pápán: 14 év fegyház jogerősen (frissítve)

Erős felindulásból elkövetett emberölésért hét év börtönbüntetésre ítélte Szakács Katalin tanácsvezető bíró, és öt évre eltiltotta a közügyektől P. M. - et a Veszprémi Törvényszéken, március 10-én.

Kovács Erika

A férfi a vád szerint tavaly májusban negyvenöt késszúrással megölte volt élettársát, O. I. - t. Az elsőfokú ítélet ellen Papp Norbert főügyészségi ügyész fellebbezett, vádlott és védője, Bálint Roland ügyvéd tudomásul vette.

Az ügyben csütörtökön hoznak másodfokon ítéletet a Győri Ítélőtáblán.

Bálint Roland védő a vádlottjával, P. M.- mel márciusban az elsőfokú ítélethozatal előtt a törvényszéken

Megírtuk, P.M. - et  különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta a veszprémi főügyészség. A gyilkosságról helyszíni riportban számoltunk be, és később a tárgyalásokról is tudósítottunk.

Frissítés: - Súlyosbítottak a Győri Ítélőtáblán az ítéleten csütörtökön, miszerint 14 év fegyházra ítélték a vádlottat és 10 évre eltiltották a közügyektől – közölte az ítélethozatal után Bálint Roland védő. Hozzátette, az ítélőtábla álláspontja szerint a vádlott nem erős felindulásból követte el tettét, hanem különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés történt. A védő kiemelte, a mostani másodfokú, jogerős ítélet szerint a büntetési tétel 10-től 20 évig terjed, vagy életfogytiglan. Az erős felindulásból elkövetett emberölés pedig kettőtől nyolc évig terjedő büntetést von maga után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!