Pápa

2016.12.04. 20:20

Fellobbant a második láng

Pápa - Gyermekzsivajtól hangosan, családias hangulatban telt az advent második vasárnapja alkalmából rendezett ünnepség a Kékfestő Múzeumban.

Polgár Bettina

Este a város adventi koszorújának soron következő gyertyáját Németh Tamás, a Pápai Református Teológiai Akadémia rektora gyújtotta meg a Fő téren.

Minden korosztály remekül érezte magát a Kékfestő Múzeum karácsonyváró rendezvényén, ahova szép számú érdeklődő látogatott el a második advent hétvégén. A legkisebbeket az ünnepi játszóház keretében kreatív kézműves foglalkozás és arcfestés várta, majd Rudolf, a rénszarvas után kutatva izgalmas közös nyomozáson vehetett részt a család apraja-nagyja.

Színpadi produkciók is tarkították az eseményt: fellépett az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 2. z osztálya, a Pápai Musical Stúdió, a Háromhatár Kulturális és Sportegyesület, valamint a Vanyolai Asszonykórus. Az ünnepségre a gyermekek hatalmas örömére maga a Mikulás is ellátogatott. A nagyszakállút M. Varga Veronika múzeumpedagógus közreműködésével hatalmas lelkesedéssel, vidám énekekkel és verssekkel köszöntötték a fiatalok, akik jutalmul szaloncukorral gazdagodtak.

Az égiek a kegyeikbe fogadták a rendezvényt, a felmelegedni vágyók azonban időzhettek a múzeumkertben található kemencénél a pattogó tűz mellett, vagy forró italokat, meleg teát és forralt bort kortyolhattak. Emellett zsíros kenyeret, és igazi őszi-téli ínyencséget: sült gesztenyét fogyaszthattak az eseményre ellátogatók, akik karácsonyfadísz vagy éppen ajándékok után is nézhettek a összejövetelen felállított vásárban.

Este a Fő téren a református gyülekezet adott ünnepi műsort. Az elhangzó énekek szövegét a Nagytemplomnál összegyűlt résztvevők is megkapták, akik így bekapcsolódhattak az előadásba. Németh Tamás adventi köszöntőjében a szeretet fontosságára hívta fel a figyelmet.

- Úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy ha valaki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen - idézte a Szentírást a rektor, aki úgy fogalmazott: ez a szeretet, ami Istentől az ember felé árad, ez a karácsony.

A következő adventi hétvégén, december 11-én a Jókai Mór Városi Könyvtár ad otthont az ünnepi programoknak, ahol többek között betlehemes színdarab, diafilmvetítés, valamint játszóház is várja majd az érdeklődőket. A város adventi koszorújának harmadik gyertyáját Boncz Zoltán baptista lelkipásztor gyújtja meg 19 órakor a Fő téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!