Pápa

2015.02.25. 15:34

Eltorzuló nemi szerepek - Bagdy Emőke szerint ez természetellenes

Az utóbbi évtizedben igencsak gyakorivá vált a nemi szerepek cserélgetése, a férfi és női funkciók eltorzulása, mindez pedig természetellenes – jelentette ki Bagdy Emőke pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus.

Polgár Tibor

Az ismert és népszerű szakember rövid időn belül kétszer is telt házas hallgatóság előtt tartott előadást Pápán. A Keresztény Akadémia vendégeként többek között a családi kapcsolatok fontosságát, azoknak a gyermek személyiségfejlődésére és a párkapcsolati minták kialakítására gyakorolt hatásait boncolgatta.

Mint mondta, az utóbbi évtizedben nagyon sajátos átalakulás tanúi lehetünk, ugyanis szembetűnő a hagyományos értelemben vett családok meglazulása, felbomlása, a családszerkezet és a család működésének változása. Kiemelte: gyakorivá vált a nemi szerepek cserélgetése, a férfi és női funkciók eltorzulása, mindez pedig természetellenes.

– Például a fiúk kevésbé férfiasak, míg a nőknek nagyon rámenősnek kell lenniük. A nemi szerepek eltorzulása sajnos egyfajta egyensúlyvesztést idéz elő. Ezáltal nem tudjuk tovább vinni azt a hagyományos szerepmegosztást, ami történetileg, genetikailag, természet szerint adva van az emberiség számára – fogalmazott Bagdy Emőke. Hozzátette, ez természetesen a családi kapcsolatokra is kihatással van.

– A család az a szociális bölcső, amiben felnő és szocializálódik a gyermek – hangsúlyozta – Családban élni és felnövekedni az egyedüli esély arra, hogy egészséges lelkű, teherbíró felnőttekké váljunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!