Pápa

2015.02.06. 20:34

Pápai sportbotrány: tetemes adósságot hagyott hátra a leváltott elnök

Leváltották Stemmer Istvánt, a Pápai Sportegyesület (PSE) elnökét a három aktív szakosztályt tömörítő szervezet péntek esti rendkívüli küldöttközgyűlésén.

Polgár Tibor

A pápai városházán tartott tanácskozáson elhangzott: Stemmer István hosszú ideje nem látja el megfelelően az elnöki feladatát, és kapcsolatba sem lehet vele lépni, ezért indokolt a visszahívására vonatkozó közgyűlési határozat meghozatala, illetve új elnök választása. A PSE elnöke a legnagyobb kárt a vízilabda-szakosztálynak okozta, ugyanis pályázati és egyéb, támogatáshoz szükséges dokumentumok benyújtásának elmulasztásával megfosztotta a pápai pólósokat a társasági adó (TAO), illetve az önkormányzat nyújtotta kedvezményektől. Ezáltal a vízilabdások számításai szerint legalább tízmillió forintos kárt okozott a szakosztályuknak, egyúttal pedig a szakadék szélére sodorta őket.

Emellett Stemmer István többek között nem számolt el a korábbi TAO-s pénzekkel, aminek súlyos anyagi következményei lehetnek, önkényesen döntött a korábbi önkormányzati támogatások elosztásáról, és kifizetetlen számlákkal tetemes adósságot hagyott az egyesületre – derült ki a rendkívüli küldöttközgyűlésen, melyen egyébként az elnök nem jelent meg.

(Fotó: Polgár Tibor)

Távollétében Stemmer Istvánt ellenszavazat nélkül leváltották.

A Pápai Sportegyesület új elnökének Kovács Kristófot, a vízilabda-szakosztály egyik fiatal tagját választották meg – ugyancsak ellenszavazat nélkül.

Kovács Kristóf, a Pápai Sportegyesület új elnöke (Fotó: Polgár Tibor)

Az új elnök úgy fogalmazott, ami erejükből telik, mindent megtesznek a roppant nehéz helyzet orvoslásáért. Azonban a baj még a mostaninál is lehet nagyobb, ugyanis nem ismerik az egyesület bankszámláinak egyenlegét.

(A témával hamarosan bővebben is foglalkozunk.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!