Pápa

2014.11.20. 16:49

Keresztény értékeket közvetítenek

Pápa - A város szinte valamennyi civil szervezete támogatásáról biztosított a hamarosan induló Pápai Keresztény Akadémia elnevezésű előadássorozatot – hangzott el a kezdeményezést beharangozó sajtótájékoztatón.

Polgár Tibor

A Pápai Keresztény Akadémiát a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) helyi csoportja és a Szent István Római Katolikus Általános iskola hívta életre. – A pápai KÉSZ immár egy évtizedes múltra tekint vissza, ezalatt közel száz rendezvényt tartottunk. Vendégeink között megfordultak helyi előadók, illetve országos hírű személyiségek egyaránt. Úgy gondoltuk, nagyobb figyelmet kaphatnak az országos hírű vendégeink által tartott előadások, ha azokat kiemeljük a KÉSZ programjainak sorából. Így született meg a Pápai Keresztény Akadémia ötlete. Céljaink természetesen nem változtak, a keresztény értékek fontosságára szeretnénk ráirányítani a figyelmet – fogalmazott dr. Hauber Károly, a KÉSZ pápai csoportjának elnöke.

Fotó: Hauber Károly és Gombásiné Takács Gyöngyi

Gombásiné Takács Gyöngyi, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola igazgatónője kiemelte, intézményük méltó helyszíne lesz a minden bizonnyal színvonalas, értékes előadássorozatnak. Mint mondta, a Pápai Keresztény Akadémián közismert és hiteles előadók tolmácsolják majd a keresztény értékeket. Hozzáfűzte, szinte valamennyi pápai civil szervezet a kezdeményezés mellé állt, melynek így a támogatói között találjuk többek között a helyi Polgári Kört, Rákóczi Szövetséget és Szegfű Klubot, vagy például a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kört. – Ez is bizonyítja, hogy a keresztény értékrend egyetemes és emberi – mutatott rá Gombásiné Takács Gyöngyi. Megtudtuk tőle: a rendezvények ingyenesek lesznek, az egyes alkalmakon összegyűlt adományokból pedig rászoruló családoknak segítenek majd.

Az előadássorozatot Heim Péter közgazdász, a Századvég Gazdaságkutató elnöke nyitja meg, aki a magyar gazdaság kilátásairól beszél majd november 28-án, pénteken 17 órától a katolikus iskola aulájában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!