Pápa

2014.09.03. 08:58

Hatvan év után is büszkék a gimnáziumra

Pápa - Hatvan éve érettségiztek, de ma is összetartó a volt türrös 4.B osztály. Találkozóikat rendszeresen szervezik, nem várják ki az öt évet. Hiányoznak egymásnak, no meg tréfásan azt mondják, kell, hogy sűrűn együtt legyenek, különben fennáll az esélye annak, hogy már nem ismerik meg a másikat.

Nagy Imre

A legfrissebbeket, a nyolc elsőként érkezőt Németh Zsolt, a gimnázium igazgatója köszöntötte szombaton volt iskolájukban, majd ismertette a jelenlegi képzési formákat. Az ezt követő meghitt pillanatokban emléklapot nyújtott át a volt türrösöknek.

– Amikor mi a Türr gimnáziumba jártunk, akkor két párhuzamos osztály működött: az A osztály volt a reál, a B, ahova mi jártunk, a humán tagozat. Ez azt jelentette, hogy mi valamivel kevesebb óraszámban tanultuk a reáltárgyakat. Harminchatan voltunk, hét lány, huszonkilenc fiú. Az osztály a négy év alatt nagyon összetartó társaság volt, szerettünk együtt lenni, rendezvényeket tartani, jók voltak a kirándulásaink. És valamennyien megálltuk a helyünket az életben.

Csaby Csaba, dr. Morvay Frigyes, Berta Piroska, Vincze Márta, Ács Katalin, Szabadics Imre, Varga József és dr. Bárány Gyula

A jelenlévők közt is három doktor van, de azok is jelentős szerepet játszottak az élet minden területén, akik ezt a címet nem viselik. Vannak köztünk orvosok, pedagógusok, katonatiszt, jogász is. Visszajárunk találkozni, amióta ilyen idősek vagyunk, nem csak ötévenként, hanem a közbülső években is. Most van a tizennegyedik találkozónk – mondta el Varga József, a gimnázium későbbi igazgatója. Ők harminchatan nagyon jó tanulók voltak, szinte minden tanulmányi versenyt, megyeit, országost is, megnyertek. Jók voltak a sport területén is. Néhányan a református gimnázium államosítása után kerültek az osztályba. Ma hárman Pápán élnek, tizenegyen Budapesten, a többiek szerte a megyében, az országban, vagy éppen külföldön.

– Fájdalom, a tanáraink, osztályfőnökeink nagyon hamar itt hagytak bennünket, régóta pedagógusaink nélkül tartjuk a találkozókat. Harmadikban és negyedikben dr. Horváth Endre volt az osztályfőnökünk, igazgatónk Galántai István, helyettese Borbély Sándor volt – emlékeztek a régi időkre és a legendás pedagógusokra a résztvevők.  A tanteremben aztán elmesélték egymásnak az elmúlt évek történéseit, majd a közös ebédet követően megegyeztek a  következő találkozó időpontjában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!