Pápa

2014.05.21. 15:44

Pápa évezrede

Pápa - A város első hivatalos említése 800 éves jubileumi rendezvénysorozatának részeként tudományos konferenciát szervezett közösen az önkormányzat, a Gróf Esterházy Múzeum, a Jókai Mór Városi Könyvtár és a pápai levéltár Pápa évezrede címmel.

Nagy Imre

A kétnapos rendezvényt a Fő téri Zichy házban rendezték meg. A szakembereket, tudományos munkatársakat, helytörténészeket és számos más érdeklődőt dr. Áldozó Tamás köszöntötte, hangsúlyozva, hogy a város történelmének átfogó feldolgozása eddig még nem történt meg, a konferencia talán ennek első lépése lehet. Az első nap délelőttjén és kora délután előadások hangoztak el a város középkori topográfiájáról, az első biztos említésről, majd Szvath Márton, Mordovin Maxim és Kovács Enikő régészek a nemrégiben a Fő téren lezárult ásatások tapasztalatait osztották meg az érdeklődőkkel. Délután a közlépkori és a kora újkori Pápa került terítékre. A konferencia második napján, csütörtökön az újkorból csemegéznek majd az előadók. A tanácskozás módot ad a beszélgetésre, kérdésfeltevésekre, így lehetőség nyílik az ismeretek elmélyítésére, a vitás kérdések közös megoldására is. A rendezvény fővédnöke dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő.

Az érdeklődőket dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte (Fotó: Nagy Imre)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!