Pápa

2011.12.16. 09:25

A tisztelet jeléül

Vanyola - A település hagyományainak megfelelően a közelmúltban ünnepséggel tisztelték meg az időseket.

Nagy Imre

A művelődési házban tartott jeles alkalmon az ünnepi műsorban óvodások, iskolások és a Lovászpatonai Irodalombarát Kör lépett fel, majd kellemes muzsikát hallgathattak a falu idősei. A közös vacsorát követően lehetőség nyílt a közös nótázásra, szórakozásra.
 
A település szépkorúi meghallgatták Varga Miklós polgármester érzelmekkel átszőtt köszöntőjét.
 


- Hagyomány, hogy évente egyszer összejövünk azért, hogy kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik hosszú, munkával eltöltött évek után közöttünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket  - fogalmazott beszédében a polgármester, majd ajándékkosárral köszöntötte a település két legidősebb polgárát. Eigner Lajosné Fáni néni februárban lesz kilencvennyolc éves, és bár jó erőben van, a ködös idő most otthon tartotta. A legidősebb férfi, Kovács István kilencven éves múlt, ő feleségestől vett részt az ünnepségen. Asztalszomszédai szerint Pista bácsi még mindig szemüveg nélkül olvas, és autót is vezet.  Az idősek mindegyike egy borítékot is kapott, amiben egy jelképes karácsonyi ajándék lapult.

- Időseink nagyon jó néven veszik, hogy megszervezzük a jeles napot. Nosztalgiáznak, beszélgetnek a fiatalságukról. Számomra is öröm, ha leülhetek az asztalukhoz, mert a szépről, a jóról mesélnek. A  falugondnoki szolgálton keresztül folyamatosan segítjük őket. Ez kötelességünk - fogalmazott a  polgármester. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!