Otthon

2016.09.05. 14:52

Készítsünk gyertyát

Tapolca – Otthon magunk is próbálkozhatunk gyertyakészítéssel. Jól készítsük hozzá elő a munka helyét, és használjunk a ruhánkat védő öltözetet.

Tóth B. Zsuzsa

Gál Zsolt gyertyakészítő szerint otthon magunk is kipróbálhatjuk, mire jutunk a gyertyaöntéssel. Kellemes elfoglaltság őszi, esős délutánokon, akár a gyerekkel együtt az asztal körül ülve. Barkácsboltokban vásárolhatunk a gyertyakészítéshez megfelelő alapanyagot, paraffint, kanócnak való pamutfonalat. Arra azonban ügyeljünk, hogy a munka előtt gondosan takarjuk le az asztalt, a padlót, a gyerekre olyan ruhát adjunk, amit nem sajnálunk, és olyan edényben melegítsük a paraffint, amit később aztán kiselejtezhetünk.

Formának jó sok, a környezetünkben levő, hulladéknak szánt dolog. Például a fém sörösdoboz vagy a szögletes kis üdítősdoboz, amiket, ha nem csúszik ki belőlük a kész gyertya, majd levághatunk róla. A dobozok alakjától függően különféle méretű és érdekes alakzatú gyertyákat készíthetünk. Zsolt azt ajánlja, hogy legyünk találékonyak, használjuk a fantáziánkat, és meglátjuk, kis kézügyességgel remek dolgokat készíthetünk magunk is. Még bőven van időnk a gyakorlásra karácsonyig, hogy az ünnepre akár magunk készítette gyertyával díszíthessük a lakást, sőt, akár az adventi koszorút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!