Olvasó

2015.04.25. 16:39

Somlói kirándulás

A devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola honismereti szakkörének tanulói a Somlóra kirándultak.

Civil Tudósítónktól

Minden évszakban gyönyörű látványt nyújt a hegy, de most tavasszal különleges szépségével varázsolja el az ide érkezőket. A gyerekek elsőként a Tornai Pincészetben található múzeumban tett látogatással kezdték a kalandos túrát. Itt megismerhették keletkezésének, a szőlő -és bortermelésnek a történetét, eszközeit. A taposókút szerkezetéről, 100 métermélységéről, s rejtett "kincseiről" hallhattak rövid előadást.

Fotó: Czeidli József

A Margit kápolnánál tartott rövid pihenő után a meredek úton jutottak fel a Szent István Kilátóhoz. Hamar birtokba vették a füves területet, előkerült a labda és a méta is.  Az éhségüket pedig finom szalonnával, lilahagymával csillapították. Innen rövid gyaloglással jutottak le a várhoz, ahol a kísérő pedagógusok anekdotázó kedve révén,s játékos feladatokkal a törökkort idézték meg. Visszafelé a "Félúton borozóban" szomjúságukat bodzaszörppel enyhítették.  Tanár, diák egybehangzó véleménye az volt, hogy jól sikerült a túra, s várják a legközelebbi kirándulást, amelyet Tapolca és környékének megismerésére terveznek.

Czeidli József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!