Telekom Veszprém

2016.02.13. 17:37

Ilyen sok gólt még nem kapott az MVM! (galériával)

Isztambul – Nagyon langyos mérkőzést játszott az MVM Veszprém a török Besiktas otthonában, amely az idei férfi kézilabda Bajnokok Ligája sorozatban ilyen sok gólt még egyik ellenfelétől sem kapott. Persze a lényeg a győzelem és a két pont megszerzése.

B. Virág Rita

Besiktas-MVM Veszprém

34:38 (15:21)

Isztambul, 300 néző. V.: Pandzic, Satordzija (bosnyákok). Besiktas: Demir – DJUKIC 8 (2), DÖNE 7, PRIBAK 6 (2), ÖZBAHAR 5, Karamisev 1, Nincevic 4 (2). Csere: Sorokin (kapus), Buljubasic, Demirezen, Dacevic 2, Arifoglu, Güney, Mercan 1. Edző: Mufit Arin. MVM Veszprém: Mikler – Marguc 5, PALMARSSON 5, Nagy 5, Schuch 1, Terzic, Iváncsik 2. Csere: Alilovic (kapus), NILSSON 6, Ilic 6 (1), Ugalde 2, Chema, Zeitz, SLISKOVIC 6, Füzi. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 8/6, ill. 2/1.

Hosszabb szünetet követően ismét a Bajnokok Ligájában szerepel az MVM Veszprém férfi kézilabda együttese, ahol a Besiktas vendégeként szállt harcba a két pont megszerzéséért.

A bakonyiak közül Gulyás Péter, Lékai Máté és Renato Sulic is sérülés miatt hiányzott, Sabate mester a fiatal Füzit nevezte a találkozóra beállós poszton, Andreas Nilsson és Schuch Timuzsin mellé.

Feltűnően foghíjas lelátók előtt zajlott a találkozó, a 16 ezres csarnokban alig háromszázan lézengtek, de a magyar drukkerek buzdítására nem lehetett panasz.

Karamisev góljával indult a találkozó, amire Ilic válaszolt. Az 5. percben először vezetett a Veszprém, Ilic átlövésével, majd Iváncsik egy remek akció végén talált be.

Nem volt nagy iram, de nem is volt szükség rá, a vendégek könnyű gólokkal pillanatok alatt hárommal megléptek (10. perc: 5:8).

Állandósult a különbség, majd a Veszprém először került emberelőnybe a 17. percben, s ezt az időszakot Ugalde és Nagy találataival 2:1-re nyert (9:13).

Nagy kapott két perces kiállítást, de a megítélt hétméterest Alilovic a kapufára varázsolta. Nincevic góljára Nilsson válaszolt, aztán több hiba csúszott a játékba mindkét oldalon (11:15). Nilsson vetett véget a kapkodásnak.

Dacevic a hatosról ejtette át Miklert, majd Sliskovic is feliratkozott a gólszerzők közé. Arifoglu kapott kisbüntetést, Iváncsik gyorsan ki is használta, s a törökök időt kértek (28. perc: 14:19).

Kettős emberelőnyben Ugalde volt eredményes, Nincevic viszont váratlanul reagált (15:20). Újabb veszprémi találat után alakult ki a félidei eredmény (15:21).

Nilsson ötödik találatával rajtolt a Veszprém a szünet után. Hogy a nézők hiánya, vagy a játék okozta-e, de nem volt semmi hangulata az összecsapásnak. Némi fellendülést Palmarsson parádés átlövései hoztak (20:25).

Ilic hibázott hetest, szerencsére a kipattanót bevágta, és hosszú idő után a 40. percre négyre csökkent a különbség, Djukic elképesztő góljával (22:26). Sőt, Döne találatával ismét szoros lett (23:26).

Marguc törte meg a törökök lendületét, aztán Palmarsson esett nagyot, Ilic pedig bomba góllal bosszulta meg az izlandi kiválását.

Csöndes mederben folydogált az összecsapás, ahol az MVM arra azért odafigyelt, hogy négy gólnál közelebb ne férkőzzön közelebb az ellenfél.

A hajrá 26:31-es állásról indult. Terzic ült le két percre, ám a házigazdák nem tudták kihasználni az emberelőnyt. Sliskovic duplázott, de láthatóan a törökök alig várták a meccs végét. Döne és Pribak tartották a lépést a vendégekkel, 30:35-nél Sabate mester pedig időt kért.

Még Ugaldet küldték ki két percre, majd Füzi Dániel BL debütálását jegyezhettük fel. A végére sok izgalom nem maradt, a lényeg a két pont megszerzése.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!