Lovászpatona

2015.08.25. 16:07

Nem felejtik az ősöket - Kastélynap Lovászpatonán

Lovászpatona – Sokrétű kikapcsolódási lehetőség és gazdag programkínálat várta a helyi kastélynapra ellátogatókat.

Polgár Bettina

A rendezvény helyszínéül a lovászpatonai kastélypark szolgált, ahol elsőként Bartha Lászlóné könyvbemutatóján vehettek részt az érdeklődők. A szerző második műve az Apáink szülőföldje címet viseli. – A kiadvány a Lovászpatonai Baráti Kör Közhasznú Egyesület gondozásában jelent meg, a borítót pedig Horváth Réka grafikus készítette. – Az volt a célunk, hogy felkutassuk azt a gazdag történelmi kincset, szellemi és kulturális hagyatékot, melyet apáink hagytak ránk az eltelt évszázadok során – emelte ki a kötettel kapcsolatban Bartha Lászlóné.

Bartha Lászlóné előadást tart a könyvbemutatón
Fotó: Bolla Róbert

A délután folyamán Pintér Imre polgármester köszöntőjét követően a színpadi fellépések kerültek előtérbe. Pápa Város Fúvószenekarának előadása után különféle helyi és környékbeli egyesületek, csoportok csillogtatták meg ének-, valamint tánctudásukat. A jó hangulatú vacsora után a Rocker’s Band együttes koncertjével folytatódott tovább a vidám mulatozás. A változatos kínálatú rendezvény kísérő programjaként többek között kispályás labdarúgó-mérkőzésen is részt vehettek a vállalkozó kedvű labdazsonglőrök. Emellett a helyi általános iskolában kiállították Mezőné Kovács Julianna, Kiss Attila és Lukács László festményeit, továbbá a Lovászpatonai Kézműves Klub alkotásait. Az igencsak sokszínű tárlat részét képezték még Magyar Zoltán és Mészáros Péter fotói, valamint egy helytörténeti kiállítás is. A szervezők a legkisebbekről sem feledkeztek meg a kastélynapon: lufihajtogató bohóc, sétakocsikázás, íjászat garantálta a felhőtlen szórakozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!