Lóerő

2015.10.08. 11:04

Szlalom-hajrá Tapolcán

Hétvégén ismét szlalom futamot rendeznek megyénkben, ezúttal a tapolcai Csobánc laktanyában bőgnek fel a motorok, csikorognak majd a kerekek.

Heffler Péter

Az előnevezési lista már be is telt, sőt a hatvan főt túlszárnyalva hetven benzingőz őrültet regisztráltak a rendezők szombatra, tájékoztatta a Naplót ifj. Mulicz László, a szervező SR Sport egyesület elnöke. - Az érdeklődés már tavasszal is nagy volt és az akkori rendezvény sikerén felbuzdulva most is szép számú nézőközönségre számíthatunk, hiszen a szlalom verseny mellett a rendőrség és a tűzoltóság is készül bemutatókkal, valamint egész napos játszóház várja a gyermekeket - mondta Ifj. Mulicz László.

A versenyzőket egy közel ezerötszáz méter hosszú pálya várja, amit várhatóan négy alkalommal kell teljesíteni minden indulónak. Megtalálható lesz benne egy technikás, látványosabb rész, és egy tempósabb, a versenyzőknek élményt adó, száguldós etap, melyen a legjobb köridő alapján alakul majd ki a végső sorrend.

Hetven induló várható
Fotó: SR Sport Egyesület

Nem mindegy ki, hogy zárja a szombati kormánytekergetést, ugyanis a tapolcai futam az utolsó előtti lesz a Dunántúli Szlalom Kupában, és annyira szoros a verseny, hogy akár egyetlen megszerzett ponton is sok múlhat. A futam nagy esélyesének a tapolcai Lovász páros számít, akit a szintén helyi Szollár Norbert, vagy a várpalotai Vaczula Péter, illetve a veszprémi Kovács Szilárd szorongathat meg az abszolút dobogón.

Azoknak pedig, akik csak az autók kedvéért látogatnak ki, bitang erős BMW-k, és Pathy László Hybrid Trabantja biztos szórakozást ígér szombatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!