Lóerő

2015.05.28. 15:21

Pünkösdi kormánytekergetés

Veszprém - Eső ide, ünnep oda, a benzingőz szerelmeseivel pünkösdhétfőn is megtelt a Veszprém Aréna parkolója.

Heffler Péter

A Veszprém Aréna parkolójában idén már másodszor rendezett az Sz&T-T Rally Team és az SR Sport Egyesület szlalomfordulót. A pünkösdi gumifüstöléshez ezúttal ugyan nem volt túl kegyes az időjárás, így a szokásosnak mondható kísérőprogramokat - mint a szimulátorok, a kerékpáros pálya, vagy a különböző rendőrségi és katasztrófavédelmi bemutatók - ezúttal nem tartották meg.

Az autósport szerelmesei azonban így is szép számmal képviseltették magukat a Dunántúli Szlalom-kupa harmadik fordulóján, mivel összesen száztizenheten álltak a rajtrácsra a hétfői derbin, míg a pálya szélén is sokan voltak kíváncsiak az esőmenőkre .

- Volt, akit meglepett a csúszós aszfalt és térkő, úgy pörögtek-forogtak, mintha jégen csúszkálnának, de voltak, akik meglepetésként értek el szép eredményeket, meglepve ezzel a kategóriatársakat is - mondta ifj. Mulicz László szervező, majd hozzátette, hogy üdítő volt látni a sok érdeklődőt is.

Száztizenhét nevezővel, sok nézővel dübörgött le a Dunántúli Szlalomkupa idei harmadik fordulója a Veszprém Aréna parkolójában pünkösdkor. Több mint tíz kategóriában versengtek a gumijaikat nem sajnáló pilóták
Fotó: ifj. Mulicz László

A rendező egyesületek egyébként nemcsak a lebonyolításban álltak helyt, hanem pilótáik is szép sikereket értek el. Az Sz&T-T Rally Team színeiben induló Nagy Richárd (BMW) kategóriájában az első helyen végzett, csakúgy, mint az SR Sportot képviselő ifj. Mulicz László (Suzuki). Pathy Dániel (FIAT) is remekül versenyzett, végül a bravúrosnak mondható negyedik helyet szerezte meg. Az abszolút küzdelmeket nézve sem volt szégyenkeznivalójuk a hazaiaknak , hiszen mindhárman az első harmincban végeztek.

Az abszolút első helyet Meszes András (Toyota) szerezte meg, őt Osváth Bence (Suzuki) és Hege Barnabás (gokart) követte a dobogón. Különdíjban részesült a négyéves Osváth Máté, aki mindhárom kört kiválóan teljesítette gokartjával.

A pilóták közül kiemelkedett a mindössze négyéves Osváth Máté. Mindhárom kört kiválóan teljesítette gokartjával, így különdíjban részesült

Az Sz&T-T Rally Team tagjai a hétvégén már társrendezőként és résztvevőként is szerepelnek a veszprémi házi gokartbajnokságon, majd júniusban sportbírói feladatokat látnak el a Fehérvár-ralin, hogy aztán a hónapot a bakonyszentlászlói szlalomversenyen zárják. A következő veszprémi gumifüstölésre pedig július 26-ig kell várni.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!