Lóerő

2015.05.07. 12:38

Ausztriában két kategóriában is nyert a pápai páros

Pápa - Klausz Kristóf és Kecskeméti Balázs az RC3 és a 2WD kategóriában is dobogóra állhattak, abszolút értékelésben pedig a negyedik helyet szerezték meg a Wechselland Rallyen.

Heffler Péter

Szinte hibamentes versenyt zárhatott Ausztriában Klausz Kristóf és Kecskeméti Balázs. A duó az elmúlt hétvégén az osztrák bajnokság negyedik állomásán, a Wechselland Rallyen állt rajthoz, amit nagyszerű eredménnyel zártak. Az RC3 és a 2WD kategóriában is dobogóra állhattak, abszolút értékelésben pedig a negyedik pozícióba kormányozták be a Renault Clio R3-ast.

Kecskeméti Balázs

- Szinte majdnem minden simán zajlott a hétvégi Wechselland Rallyen, a pályabejárástól egészen a leintésig - kezdte Klausz Kristóf. - A technika és mi is jól teljesítettünk, a pályák nagyon jó minőségűek voltak, egyetlen nehezítést csak a változó időjárási körülmények jelentettek. Pénteken, illetve a szombati versenynap első körében is vizes aszfalton, esőben kellett autóznunk, de szerencsére a nap második felében kisütött a nap, folyamatosan száradtak fel a pályák, s ez ki is tartott a célig. A Renault Miskolcon jelentkező műszaki problémáját sikerült orvosolnia a szerviznek az osztrák futamra, így szinte hibamentesen tudtuk teljesíteni a kijelölt gyorsasági szakaszokat. Igazán jó időeredményeket értünk el, nagyon közel voltunk a kategóriatársakhoz, éles csatákat folytattunk le velük. Számomra kicsit meglepő volt, hogy még esőben is hozni tudtuk azt a szintet, mint a többiek, a kellő bátorság és magabiztosság visszatért, így nem maradtunk le tőlük nagyon - tette még hozzá a pápai pilóta.

Klausz Kristóf

Hasonlóan pozitívan értékelt társa, Kecskeméti Balázs is. - Végre egy gondmentes verseny - kezdte a navigátor. - Ezt a futamot könnyebbnek éreztük, mint a korábbi három, osztrák bajnoki fordulót, ami azért lehetett, mert nem volt akkora szintkülönbség egy pályán belül. Több gyors kör alkotta a programot, emellett a technikás illetve a tempós, erdős szakaszok is váltogatták egymást, ahová azért bőven kellett a bátorság és a magabiztosság. Az akadályokat azonban jól vettük, büszke vagyok az elért eredményeinkre - tette hozzá Kecskeméti Balázs.

A következő megmérettetés a magyar bajnokságban, a szombathelyi ISEUM Rallye keretein belül vár a párosra. A május 15-17-ei rendezvény lesz az első murvás futamuk, ahol ezúttal is a Clioval fognak rajthoz állni, amit az útviszonyoknak megfelelően egy kicsit át kell majd építeni.

Az RC3 és a 2WD kategóriában is dobogóra állhattak, abszolút értékelésben pedig a negyedik pozícióba kormányozták be a Renault Clio R3-ast
Fotó: wechsellandrallye.at

Kecskeméti Balázs bízik benne, hogy meg tudják tartani a lendületet a jövő hétvégi versenyen is. - Úgy gondolom, komoly esélyünk lehet a 2WD kategória megnyerésére, s ezért minden tőlünk telhetőt meg is fogunk tenni. A szombathelyi pályák nem tartoznak a legnehezebb szakaszok közé, viszont elég régen mentünk murván, így idő kell majd azért ahhoz, hogy felvegyük a körülményekhez igazodó ritmust. Tavalyi és korábbi években kijelölt gyorsasági szakaszok is részét képezik majd a mostani futamnak. Én már jártam mindegyiken, de Kristóf még nem, ezért bízom benne, hogy a tapasztalataimmal most is komoly segítséget tudok majd nyújtani neki a jobb1-ből - árulta el Kecskeméti Balázs.

Remek esélyek

- Miskolcon elkezdtünk egy szerencsésebb szériát, bízom benne, hogy ezt folytatni tudjuk, és problémamentesen, folyamatosan gyorsulva tudunk majd minél több pontot szerezni a bajnokságban - mondta a szombathelyi futamról Klausz Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!