Lóerő

2015.09.10. 11:04

Mindenki nyert, aki indult - Száznegyven kilométernyi szórakozás, történelmi kérdések az idei futamon

Veszprém - Idén is több mint százharmincan versenyeztek az V. Marsal Trophy-n, ahol már magával az indulással is csak nyerni lehetett.

Heffler Péter

A hétvégén már ötödik alkalommal rendezték meg a Marsal Trophy elnevezésű autós ügyességi túraversenyt, melynek mezőnyét három helyszínről, Veszprémből, Ajkáról és Pápáról indították, hogy aztán estig tartó programok sora várja a versenyzőket az ajkai célnál. A szervezők tájékoztatása szerint hamar betelt a nevezői létszám, ami nem csoda, hiszen az autósokat minden évben egy izgalmas, százhúsz száznegyven kilométer hosszúságú túra várja telis-tele érdekes feladványokkal.

A döntő szempont elsősorban nem a sebességen volt ezúttal sem, hanem azon, hogy ki hány pontot kapott az egyes állomásokon teljesítendő, hol történelmi, hol ügyességi, hol pedig izomerőt igénylő feladatokra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a dobogért folyó harcba lapunknak tavaly egy háromszázharminc lóerős Opel Insigniával, idén pedig egy vadonatúj Suzuki Vitarával sem sikerült beleszólnia. Persze, például az autóversenyekben otthonosan kormányttekergető SR Sportegyesület versenyzői mellett nehéz dolga akadt a műkedvelőknek .

Az Ajka szakasz első három helyezettje (balról jobbra): Katona Elemér, Pintér Krisztián, Ifj. Mulicz László Fotó: SR Sport egyesület

- Az elmúlt négy évben egyre nagyobb lelkesedéssel vágtunk neki eme megmérettetésnek - kezdte Ifj. Mulicz László. - Négy éve Böröczky Gergő egyesületi tagunk még egyedül vágott neki a kihívásoknak, majd a következő évben már mi is csatlakoztunk hozzá. Az idén már hat autóval, tizenöt fős baráti társasággal indultunk, melyből három autóval Böröczky Gergő, Pathy Dániel, és jómagam sofőrként képviseltük az SR Sport egyesületet. Büszkén mondhatom, hogy a rendezők szerint a legjobb hangulatú csapat voltunk, úgyhogy egy elismerést már útközben be is gyűjthettünk. A versenyzéseink során most először kikéstünk a limit időből, de ahogy értesültünk róla mindenki más is, a fél óra türelmi időbe viszont simán belefértünk. Ezek után mit is kívánhattunk volna többet, mint a már megszokott jól megérdemelt ebédet pörkölt, sör és gófri formájában, és izgalommal várni a díjkiosztót, ahol meg is lett a szorgalmas nap gyümölcse, hiszen a tavalyi év után ismét dobogóra állhattunk. Bolla Atival mindössze két ponttal lemaradva az első második helytől, ahol holtverseny alakult ki végül harmadikak lettünk - mesélt a kis csapat élményeiről Ifj. Mulicz László, aki még hozzátette, hogy egész biztosan ott lesznek a jövő évi rajtnál is.

-Az egész napi programot úgy állítottuk össze, hogy mind a három kör olyan falvakba, tájakra kalauzolta a résztvevőket, amik hűen illeszkedtek a Marsal Trophy filozófiájába, hiszen annak idején azért kezdtük el ennek a versenynek a szervezését, hogy felhívjuk a figyelmet a közvetlen környezetünk értékeire - mondta Marton György az Opel Marsal ügyvezető igazgatója. - A feladatok idén is úgy lettek összeállítva, hogy azokra a helyekre térjen be a versenyző, amik mellett a mai rohanó világban továbbhajt. A célban pedig, az eredményhirdetésig szórakozást nyújtó kísérő programok remek kikapcsolódásra adtak lehetőség a hosszú út után. Nem mindennap van rá lehetőség, hogy kipróbáljuk a fazekasságot, kosárfonást, fafaragást, amikre szombaton alkalma nyílt az embereknek. Arról pedig nem is beszélve, hogy a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság és a Balesetmegelőzési Bizottság rendkívül színvonalas háttér programokat biztosított a rendezvényünkhöz. A versenyzők egy igen furfangos, sok kérdésből álló KRESZ-tesztet tölthettek ki, akik közül a legjobb egy csodaszép emlékplakettet vehetett át a megyei rendőrfőkapitánytól -tette hozzá Marton György.

Veszprém - Ajka: 1. Baráth János, 2. Darida Róbert, 3. Varga Tamás, 4. Varga József, 5. Lakatárné Pétervári Réka

Pápa - Ajka: 1. Dr. Kalmár Zsolt, 2. Pirity Andor, 3. Tordai Attila, 4. Kalmár István, 5. Katona Gusztáv, 6. Kecskés Róbert

Ajka - Ajka: 1. Pintér Krisztián, 2. Katona Elemér, 3. Ifj. Mulicz László, 4. Szpisják Tamás, 5. Straszner Roland, 6. Váradi Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!