Lóerő

2015.09.10. 09:19

Esőmenő pilóták versenye

Bakonyszentlászló - A Bakony Rally Autósport Egyesület és a veszprémi SR Sport egyesület idei sorozatának harmadik versenyét rendezte a hétvégén Bakonyszentlászlón, ami a Dunántúli Szlalom Kupa következő állomása is volt egyben.

Heffler Péter

A szervezők tájékoztatása szerint ez alkalommal is népes, kilencvenkilenc fős mezőny gyűlt össze, hogy lóerő-összemérést tartsanak Ladák, BMW-k, Suzukik, Audik, Mercedesek és Trabantok között. - A tempós és technikás elemeket egyaránt tartalmazó pályát három alkalommal kellett teljesíteni a résztvevő pilótáknak, akiknek a rendkívül változatos időjárási körülmények rendesen megnehezítették a dolgukat - árulta el Ifj. Mulicz László, az egyik szervező. - Az első körben az eső és a pályaismeret hiánya is okozott meglepetéseket, volt , aki nekicsúszott egy-egy oszlopnak, fának, de volt, aki az árokban kötött ki. A második körben az eső elálltával száradt a pálya és a mezőny is megtanulta a pályát, ezért ebben a körben születtek a legjobb időeredmények. A harmadik körben az járt jól, aki a mezőny elején indult, mert ők még szárazon körözgethettek, a kör második felére azonban ismét leszakadt az égi áldás - osztotta meg az izgalmakat az SR Sport egyesület elnöke. A futamon az abszolút győzelmet Bognár Martin szerezte meg Lovász Róbert és Ungvári Péter előtt. Az idényzáró futamot október 24-én rendezik, míg a DSZK sorozat szeptember 20-án a Veszprém Arénánál folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!