Lóerő

2015.11.12. 18:32

Dunántúli Szlalom Kupa: bulival zárták az idei versenyévadot

Veszprém – Véget ért a Dunántúli Szlalom Kupa idei pontvadászata, melyet a szervezők szombaton az előző évekhez hasonlóan egy díjátadó gálával zártak, ezúttal a Hangvillában.

Heffler Péter

Sokan, közel kilencvenen gyűltek össze a Hangvillában szombat este, hogy búcsúztassák a Dunántúli Szlalom Kupa idei évadát. Versenyzőtársak, családtagok, barátok kísérték el a kormánytekergető aszfaltbetyárokat, akik a DSZK mind a kilenc dunántúli futamán rajthoz álltak. Összesen tizenegy kategória dobogósait, valamint az abszolút verseny bajnokát köszöntötte Szakonyi Gábor és Mulicz László szervező hatalmas serlegekkel.

Az abszolút győztes Lovász Róbert lett, megelőzve Lovász Kornélt és Osváth Bencét. A nők között Németh Klaudia, Szolga Edina, Maródi Veronika, Kapl Tímea lett a végső sorrend, a junioroknál Nagy Richárd örülhetett Jantó Dorina, ifj. Jantó Attila és Németh Botond előtt.

H1-ben Hock Tamás, Körmendi Ákos, Szalai Gergő, Temesvári Miklós, Bolla József, Czang György, Németh Gergely, Czang Balázs, H2-ben Lovász Róbert, Ender Attila, Németh Bence, Szabó Tamás, Serdült József, A1-ben Kandikó Ákos, Osváth Zsolt, Kovács Vilmos, A2-ben Szollár Norbert, Györgyi Gábor, Vaczula Péter, Leitner Tamás, Gazdag Judit, Frang Krisztián, Frang Norbert, A3-ban Lovász Kornél, Osváth Bence, Bakonyi Dániel, Jantó Attila, Tánczos Sándor, N1-ben ifj. Mulicz László, N2-ben Németh Szilárd, Mile Bence, Szakonyi Gábor, Németh Imre, Molnár Attila, Mile Balázs, N3-ban Ihász-Kovács Tamás, Polreisz Péter, Pathy Dániel, Protóan Pathy László, Szabados Károly lett az idei végső sorrend.

Negyvennyolcan indultak a Dunántúli Szlalom Kupa mind a kilenc futamán 
Fotó: Jantó Attila

Mégis az egyik legnagyobb jutalom utóbbit illette. A versenyzők ugyanis egy kis meglepetéssel készültek, és az abszolútdíjak átadása előtt szót kértek. Bakonyi Dániel kezdeményezésére összefogtak és különdíjban részesítették a 2007 óta szorgoskodó rendezőt, akinek megköszönték a munkáját, meghálálva, hogy időről időre lehetővé teszi oly sokak számára, hogy a hobbijuknak élhessenek. Mulicz László meghatódva elmondta, hogy mindez nem csak az ő érdeme, sokan segítik a háttérben, és reméli, hogy jövőre is padlógázzal folytathatják. - Az idei szezont rendezői szempontból nagyon sikeresnek értékelem - kezdte a szervező SR Sport Egyesület elnöke. Annak idején 2007-ben a legelső versenyen, amikor felmértük az igényt az ilyen jellegű futamokra, még csak huszonnégyen álltak rajthoz Veszprémben, míg ebben az évadban a maximális létszám már száznegyven fő körüli volt, de száznál kevesebben egyetlen alkalommal sem voltak idén. Továbbá elmondható, hogy a vidéki rendezvények, ahol segítőkként vagyunk jelen, is egyre jobban jönnek föl, egyre népszerűbbek, ezt mutatják a nevezői létszámok is, amik rendre hamar betelnek árulta még el Mulicz László, aki hozzátette, hogy már tárgyalnak a jövő évi veszprémi futamok időpontjairól, amiket előreláthatólag márciusban, májusban, júliusban és szeptemberben rendeznek majd, de lehet futam jövőre még Tapolcán, Bakonyszentlászlón, szeretnének kormánytekergetést Nagykanizsán, illetve Budapesten is egy rakpartszlalomot. Még azt is megtudtuk, hogy a már eddig is bőségesnek mondható kísérő programok repertoárjába további érdekességek kerülhetnek be a jövő évtől, de ezekkel kapcsolatban a szervező úgy fogalmazott, hogy maradjon meglepetés is. Ami viszont biztos, hogy 2016-ban ugyanígy, csakis kilinccsel előre !

Dobogós helyezés gokartban

A gokartszezon nemrégiben befejeződött, Mulicz László ettől függetlenül ebben a szakágban is hallatott magáról, ugyanis vasárnap a Gokartmánia győrzámolyi kétszintes fedett gokartpályáján vett részt egy versenyen. A tizenhat fős mezőnyben izgalmas, test test elleni csatákban végül a harmadik helyen végzett. Előtte az abszolút első helyet Rada Gábor szerezte meg, míg a második Csongrádi Dániel lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!