Lóerő

2015.07.09. 18:18

Bajnokok sora az idei rajtrácson - Közel százfős mezőny indul a szombaton kezdődő huszonkettedik Veszprém Ralin

Veszprém - Többek között olyan nevekkel, mint ifj. Tóth János, Herczig Norbert és Benik Balázs rajtol szombaton a Veszprém Rali.

Heffler Péter

Hétvégén rendezik a huszonkettedik Veszprém Ralit, ami valójában több mint negyed évszázados múltra tekint vissza, hiszen már 1984-ben is volt futam Veszprémben.

Komoly hagyományai vannak a versenynek, és bár csak 1994 óta hívjuk Veszprém Ralinak, akár a harminckettedik futam is lehetne a hétvégi mondta Lakatos Róbert szervező. Sokáig az egyetlen murvás talajú verseny volt, és a jelen bajnokságban is csak egy van ezen kívül, így elmondható, hogy speciális nehézségi feltételeket támaszt az indulókkal szemben. Ugyanakkor rendkívül látványos, embert és gépet egyaránt próbára tevő futam tette hozzá Lakatos Róbert, aki még elárulta, hogy, bár harminc év nagy idő, és nehéz mindig újat mutatni a pálya vonalvezetését tekintve, hiszen szinte minden lehetőséget kiaknáztak már, de idén is igyekeztek valami váratlant húzni.

Tavaly az úgynevezett lőtéri gyorsasági szakasz tért vissza a futamra, idén pedig egy olyan részt iktattunk be, ami utoljára 2007-ben szerepelt a programban, és akkor sem a Veszprém Ralin. Ez a Hegyesd Sáska közötti tizenhat kilométeres, elképesztően látványos gyorsasági szakasz mondta még a szervező. A különleges pályával pedig nagy nevekből álló, közel százfős mezőny párosul, hiszen elég csak az idén visszatérő hétszeres magyar bajnokra, ifj. Tóth Jánosra, a pontvadászatot jelenleg vezető Herczig Norbertre vagy a háromszoros abszolút győztes Benik Balázsra gondolni.

A szombaton délután a Veszprém Arénánál található szervizparkból induló ralifutam 15.55-kor veszi kezdetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!