Lóerő

2015.06.11. 12:27

A szezon slágerei a kabriók

Idén várhatóan minden eddiginél több nyitott utasterű autót hirdetnek meg júniusban, véli egy használtautókat hirdető portál.

Heffler Péter

A nyári időszak beköszöntével lassan ismét csúcsra ér a kabrió autók piaca. Az eddigi kínálati adatokból úgy tűnik, hogy az érdeklődők a tavalyi háromezerötszázhatvan helyett már összesen mintegy háromezernyolcszáz példányból válogathatnak majd az első nyári hónapban, adott tájékoztatást a portál. – A nyitott utasterű személyautók egyfajta luxusérzést kínálnak, amit az a tény is erősít, hogy bár a kínálatuk átlagéletkora mintegy tizenkét év, ugyanakkor az átlagáruk eléri a 4,3 millió forintot. Ez a többszörösét jelenti az összes meghirdetett személyautó alig másfél millió forintos átlagárának – árulta el Fodor László, a használtautó.hu szakértője. A használt kabriók kínálatában a német gyártmányú autók az uralkodóak. Csaknem minden ötödik eladásra kínált kabrió BMW, majd a Mercedes (12 százalék) és a Volkswagen következik (10 százalék) a sorban. A Peugeot-val (10 százalék) kiegészülő négyes együtt a teljes kínálat felét fedi le.

Címkék#kabrió

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!