Lóerő

2014.03.06. 09:25

Kezdődik a szlalom

Veszprém - Március 16-án ismét felbőgnek a motorok az aréna parkolójában, hiszen az első fordulóval indul a Veszprém Szlalom versenysorozat.

Szabó Péter Dániel

A mezőnyben fellelhetőek majd a szépen megépített vagy éppen széria utcai autók, de brutális teljesítményű gépcsodák is éppúgy lesznek, mint a látványra adó, kilinccsel előre autózó BMW-k, Suzukik vagy Ladák.

Mulicz Lászlótól, a szervező SR Sport Egyesület elnökétől megtudtuk, a hagyományoknak megfelelően idén is újabb pályakialakítással rukkoltak elő. Az új nyomvonalban megtalálhatóak lesznek a szokásos pálya elemek, mint a bójalassítók és az eltolt bójakapuk, valamint a közönség és a driftesek egyik kedvence a körforgalom is. A program március 16-án reggel hétkor a nevezéssel és a gépátvétellel indul, majd az eligazítást követően kilenc órától bőgnek fel a motorok.

Érdemes tudni, hogy az idei évben megrendezett DSZK, azaz a Dunántúli Szlalom Kupa részét is képezi a veszprémi szezonnyitó verseny, ami a pontgyűjtő bajnokság első fordulója is egyben. A bajnokság a Dunántúlon több rendező által lebonyolított szlalom versenyeket foglalja magába. Az év folyamán a DSZK kilenc versenyéből négyet a megyeszékhelyen rendeznek majd, a másik négyet Bakonyszentlászlón, Győrben, Móron és Szentgotthárdon tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!