Kulturális videók

2017.02.14. 15:05

Elbúcsúztatták a telet - Vidám programok, jelmezes bál a Balatonnál

Balatonakarattya - A farsang az önfeledt mulatozás és lakomák időszaka, amikor elbúcsúzunk a téltől és köszöntjük a tavaszt.

Nem volt ez másként hétvégén Balatonakarattyán sem, ahol a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK) színes programokkal és gasztronómiai különlegességekkel várta a vendégeket.

Nagy volt a sürgés-forgás, alkotás szombaton a kultúrközpontban. Mindenki lelkesen készült az esti jelmezbálra, így már a délelőtt is ennek a jegyében telt. Az arcfestés nagyon népszerű volt. Egy röpke óra múlva már szuperhősök, tündérek, pillangók alkottak a kiállítóteremben farsangi álarcokat, igazi karneváli hangulatot teremtve. Még az esti ékszert is elkészíthették a gyöngyfűző asztalnál, de ablakdíszeket is festhettek, és színezni is lehetett.

A '20-as, '30-as évek stílusában készültek a nosztalgiafotók, melyek vidám emlékként szolgálhatnak
Fotó: Singer Éva

Az ebéd utáni sziesztát követően pálinkával várták a vendégeket. A kóstoló különlegessége volt, hogy a különböző ízvilágú nedűkhöz más-más kézműves csokoládét kínáltak. Az ízlelgetés mellett Kovács Miklóstól, a pálinkák mesterétől tudhattak meg érdekességeket a nemes italokról a résztvevők.

Az ínyencségek után bohókás, jó hangulatú program vette kezdetét: nosztalgiafotózás jelmezekben, a '20-as, '30-as évek stílusában. Az alakulat logójával ellátott, egyedi családi fotókat pedig azonnal kézhez kapták a vendégek. A rendezvény fénypontja a szombati esti farsangi bál volt. Gyermek és felnőtt kategóriában lehetett szavazni a jelmezesekre, a legötletesebbeket pedig oklevéllel jutalmazták.

Az est folyamán szünet nélkül tele volt a táncparkett, éjfél előtt pedig tombolaszelvényektől várhatta szerencséjét a közönség. A farsangi hétvégén több mint 150 vendég búcsúztatta a Balatonnál a telet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!