Kultúra

2017.07.24. 15:03

Vidám hangulatú falunap Pénzesgyőrön

Jó hangulatú, kitűnő szórakoztató programokkal tarkított falunapot szerezett a települési- a német nemzetiségi önkormányzat és a községi könyvtár a Splényi Béla emlékparkban.

Müller Anikó Hanga

A főzőversenyre benevezett tizenhárom csapat tagjai már a délelőtti órákban gyülekeztek a focipályán. Az önkormányzat mindenkinek két kilogramm húst biztosított alapanyagként, hogy azt a saját alkotókedvük szerint készíthessék el, tájékoztatta lapunkat Hajós Ákos polgármester. A programok sorát a Thunderfoot Dancers Linedance Club country táncbemutatója indította, őket Áprily Géza gitáros énekes zenés műsora követte. Nagy tetszést aratott a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság habpartija, őket a Matyi és a Hegedűs, az MC Hawer és a Teknő, majd a Smash rock zenekar koncertje követte.

Az apróságok jól szórakoztak a habpartin

A gyermekeket kézműves foglalkozások, bőrözés, kosárfonás, nemezelés, arcfestés, fafaragás, körhinta, ugrálóvár szórakoztatta, de volt íjászat és céllövölde is. A honvédségi toborzáson az önkéntes tartalékos szolgálatot népszerűsítették, sikerrel, de volt ingyenes vérnyomásmérés is.

Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak a falunapon

A település asszonyai lángossal, gulyáslevessel, pörkölttel kínálták a vendégeket. A főzőversenyt háromtagú zsűri értékelte. Az egységes alapanyagból, a sertéslapockából változatos étkek készültek, így gulyás- és tárkonyos leves, olívás- és hagyományos-, kukoricás-, zöldbabos pörkölt. Az első helyezést a Bakonyi kanok csapatának klasszikus pörköltje kapta, második lett a Simoncsics csapat zöldséges, grillezett hússal töltött óriáspalacsintája, harmadik pedig a Hohl-Varga csapat csilis-babos pörköltje. Az est jó hangulatú bállal zárult a kultúrházban, zenélt Tóth István.

Sokan vettek részt a kézműves foglalkozásokon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!